Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Biblioteka skaitymą skatins pasitelkdama virtualią realybę

Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka vasarą pasitiko įgyvendindama naują projektą. „360°“ – tai Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuotas skaitymo skatinimo projektas, kuriame pasitelkiamos naujausios technologijos, siekiant naujoviškai pristatyti lietuvių literatūros klasiką.
Virtualioji realybė bibliotekoje
Virtualioji realybė bibliotekoje / Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos nuotr.

Projekto metu bibliotekoje instaliuoti virtualios realybės akiniai, kuriuos išbandyti galės visi panorėję. Užsidėję virtualios realybės akinius, iš pradžių gali nepastebėti skirtumo – žmogus vis dar matys tas pačias, jį supančias bibliotekos lentynas. Tačiau virtuali realybė leis tarp pažįstamų lentynų susitikti su žymiais lietuvių literatūros personažais. Tai ir prabangiu liftu važinėjantis Garšva, iš Antano Škėmos romano „Balta drobulė“, ir Anykščių šilelyje vaikštantis Antanas Baranauskas, ir tarp knygų pasislėpęs Pinčiukas, aprašytas „Baltaragio malūne“.

Kelios Lietuvos bibliotekos jau kvietė savo lankytojus išbandyti virtualios realybės akinius, tačiau mūsų žiniomis, esame pirmoji biblioteka šalyje sukūrusi su lietuvių literatūra susijusį turinį.

„Kelios Lietuvos bibliotekos jau kvietė savo lankytojus išbandyti virtualios realybės akinius, tačiau mūsų žiniomis, esame pirmoji biblioteka šalyje sukūrusi su lietuvių literatūra susijusį turinį. Džiugu, kad turime galimybę plėsti skaitymo skatinimo veiklas, pasitelkiant ne tik kūrybiškus sprendimus, bet ir naujausias technologijas“, - teigia Vilniaus centrinės bibliotekos direktorės pavaduotoja Simona Žilienė.

Viena projekto koordinatorių Julija Glosaitė pridūrė, jog projektu siekta suaktualinti kūrinius, įtrauktus į privalomos literatūros sąrašus, kuriuos mokiniai neretai dar prieš perskaitydami “nuteisia“ kaip neįdomius: „Norėjome patraukliai ir linksmai supažindinti su pagrindiniais knygų veikėjais, sukurti kitokią skaitymo pradžią mūsų lankytojams. Šalia virtualios realybės akinių skaitytojas visuomet ras ir pačias knygas, kurias susidomėjus, galės pasiskolinti. Ateityje tikimės pildyti turinį, pristatydami vis daugiau lietuvių literatūros personažų“.

Projektas oficialiai bus pristatomas birželio 17 d., Kultūros nakties metu, tačiau virtualios realybės akinius Vilniaus centrinės bibliotekos bibliotekos lankytojai išbandyti galės jau nuo birželio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius