Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekranizuojamo Rūtos Šepetys romanas „Tarp pilkų debesų“ – vėl „The New York Times“ bestselerių sąraše

Lietuvių kilmės autorės Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ populiarumas auga kaip ant mielių – kol jo ekranizacijos scenarijų ruošia žinomas Holivudo scenaristas Benas Yorkas Jones'as, knyga verčiama į dar daugiau kalbų ir atsiranda vis naujų šalių lentynose. Ypač džiugi žinia ta, kad R.Šepetys kūrinys sugrįžta į „The New York Times“ bestselerių sąrašą.
"Tarp pilkų debesų" viršeliai
"Tarp pilkų debesų" viršeliai
 Magda Starowieyska nuotr./Rūta Šepetys
Magda Starowieyska nuotr./Rūta Šepetys

Į sąrašą, į kurį svajoja patekti dauguma žinomų rašytojų, knyga, pasakojanti apie 15-metės lietuvės Linos ir jos mamos bei brolio tremtį 1941-aisiais, kaip informavo autorė, vėl pateks gruodžio 22 dieną. Pačios R.Šepetys teigimu, „Tarp pilkų debesų“ sugrįžimas į bestselerių gretas ypač malonus ir gana netikėtas. Šiuo metu romanas jau yra išleistas 51-oje šalyje, jį perskaityti galima net 36-iomis kalbomis. Dar vasarą šie skaičiai atitinkamai buvo 43 šalys ir 26 kalbos.

Įvairių apdovanojimų susišlavusi knyga nuolat keliauja su jos autore. Neseniai „Tarp pilkų debesų“ buvo išleista Čekijoje, kur sulaukė daugybės komplimentų, o kitąmet jau suplanuotas R.Šepetys turas po Japoniją, Tailandą, Vengriją, Čekiją ir Jungtinę Karalystę. Ne ką mažesnis įvertinimas ir tas, kad romanas buvo įtrauktas į mokyklų skaitymo programą net 21-oje JAV valstijoje.

Filmo projektas juda į priekį

Tiffany Roohani nuotr./Benas Yorkas Jones'as
Tiffany Roohani nuotr./Benas Yorkas Jones'as

O kol romanas „Tarp pilkų debesų“ maudosi šlovės spinduliuose, pačios R.Šepetys pasirinkta lietuvių kino kūrėjų komanda – JAV gimęs lietuvių kilmės režisierius ir prodiuseris Marius Markevičius („Kita svajonių komanda“) bei prodiuseris Žilvinas Naujokas („Tadas Blinda. Pradžia“) – pluša prie būsimos ekranizacijos pamatų, finansavimo paieškų ir kitų būtinų reikalų.

Vienas didžiausių jų laimėjimų – prie kūrybinės grupės prisijungęs jaunas, bet jau pripažinimą pelnęs Holivudo scenaristas B.Y.Jones'as, kuris yra prisidėjęs prie kritikų pagyrų sulaukusios romantinės dramos „Like Crazy“ (liet. „Kaip pamišę“), kurioje vaidmenį atliko veiksmo filmo „Hunger Games“ (liet. „Bado žaidynės“) žvaigždė, „Oskaru“ už vaidmenį filme „Silver Linings Playbook“ (liet. „Optimisto istorija“) apdovanota aktorė Jennifer Lawrence. Taip pat JAV kritikai šiltai sutiko naujausią B.Y.Jones'o darbą – šiemet kino teatrus pasiekusią dramą „Breathe In“, kurioje vaidina garsūs aktoriai Guy Pearce‘as ir Felicity Jones.

Literatūros naujienas sekite ir socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius