Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Epopėja „Ledo ir ugnies giesmė“ gali būti pratęsta: vietoje septynių knygų planuojamos aštuonios

Fantastinė epopėja „Ledo ir ugnies giesmė“ gali būti pratęsta, pranešė jos autoriaus George'o R.R. Martino redaktorė Anne Groell, skelbia independent.co.uk.
G.R.R. Martinas
G.R.R. Martinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ ir sekite naujienas apie literatūras bei dalyvaukite knygų konkursuose.

Atsakydama į rašytojo kūrybos gerbėjų klausimus, redaktorė prisiminė, kad G.R.R.Martinas šią seriją pradėjo kaip trilogiją, vėliau jis buvo įtikintas, kad saga turėtų būti „septynios knygos apie septynias karalystes“. Tačiau panašu, kad tai gali būti ne pabaiga – ji sakė, kad „iš tiesų yra aštuonios karalystės“, taigi, saga gali būti pratęsta dar viena knyga. 

Paskutinė iki šiol publikuota sagos knyga „A Dance with Dragons“ buvo išleista 2011 metais, dabar autorius rašo šeštąją serijos knygą, tačiau šis rašytojas garsėja tuo, kad tarpai tarp jo knygų būna netrumpi. Kai kurie jo kūrybos gerbėjai netgi ne visai delikačiai ragina autorių rašyti kuo greičiau, bijodami, kad per savo gyvenimą jis taip ir nespės pabaigti sagos. Rašytojo redaktorė sakė taip pat įkalbinėjusi autorių kiek pakeisti rašymo įpročius, tačiau jis yra „užsispyręs žmogus, nekeičiantis savo įpročių“. 

Kada išeis nauja sagos knyga „The Winds of Winter“, kol kas nėra žinoma. Kovo mėnesį autorius paskelbė vieną skyrių „Mercy“, kurį vis dar galima perskaityti jo tinklalapyje. 

Autoriaus leidėja Jane Johnson sakė, kad kol kas pasirašytas kontraktas galioja septynioms knygoms, o kiek jų bus, nežinia. „Visai sąžiningai galiu pasakyti, kad tik George'as žino, kiek knygų bus serijoje, o jis to neatskleidžia“, – sakė ji. Tačiau ji pripažino, kad dabartinėje situacijoje, kuomet susikerta tiek daug herojų siužetinių linijų, jis galbūt ir pats nežino, kiek knygų jam prireiks. Ji sakė, kad nepanašu, jog dviejose knygose autorius sugebės viską pabaigti. „Tačiau jeigu George'as ir toliau taip pat negailestingai žudys savo herojus, tai lengvai gali būti pabaigta ir septyniose knygoje!“ – teigė ji. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius