Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Franzo Kafkos dienoraščiai – jau ir lietuviškai

Mėgstantiems skaityti – gera naujiena. Mėgstantiems Franzą Kafką – dar geresnė. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla ką tik išleido skaitytojų ilgai lauktus šio autoriaus dienoraščius, rašytus 1910-1923 metais. Iš vokiečių kalbos Teodoro Četrausko išversta knyga taip ir vadinasi – „Dienoraščiai 1910-1923“.
Lietuviškai išleisti Franzo Kafkos dienoraščiai.
Lietuviškai išleisti Franzo Kafkos dienoraščiai. / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.

Turbūt didžiausią intrigą knyga kels tiems, kurie F.Kafką pažino per jo kūrybą: dienoraščiai jį parodo ne tik kaip kūrėją, rašytoją, bet taip pat leidžia į jį pažvelgti kaip į paprastą žmogų, mėgusį fantazuoti, lankytis teatre, aprašinėti ir apmąstyti savo sapnus, susidūrimus su įvairiais žmonėmis ir situacijomis. 

F.Kafka (1883-1924) – vienas įtakingiausių XX amžiaus rašytojų, romanų „Procesas“, „Pilis“, „Amerika“ bei daugelio pasakojimų autorius. Vienas žinomiausių jo kūrinių – novelė „Metamorfozė“.

Autorius, kaip ir daugelį kitų nebaigtų kūrinių, savo dienoraščius norėjo sunaikinti, testamentu buvo pavedęs tai padaryti artimam draugui. Visgi taip nenutiko ir dienoraščiai jau išversti į daugybę pasaulio kalbų.

Rašytojo dienoraščiai – garbingi, atviri užrašai, parodantys rašytoją ir žmogų, griaunantys vienišiaus mitą. Juose atsiskleidžia F.Kafkos kasdienio gyvenimo detalės, santykiai su tėvu, motina, moterimis, draugais, kultūrinis kontekstas.

Juose išryškėja autoriaus polinkis į savianalizę, jo kūrybiniai sumanymai bei nuolatinis nepasitenkinimas savo kūrybiniu aktyvumu bei kokybe.

Lietuviškai šių dienoraščių ištraukų jau anksčiau buvo publikuota spaudoje, o visi dienoraščiai knygoje skelbiami pirmą kartą. Kol kas knygą galima įsigyti tik leidykloje, tačiau jau netrukus ji pasieks ir knygynų lentynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius