-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Simonaitytės bibliotekoje – Vytauto Girdzijausko romano „Danguje kitaip“ sutiktuvės

Vasario 26 d. (trečiadienį) 17 val. Konferencijų salėje vyks Vytauto Girdzijausko romano „Danguje kitaip“ sutiktuvės.
I.Simonaitytės bibliotekoje bus pristatoma nauja Vytauto Girdzijausko knyga „Danguje kitaip“.
I.Simonaitytės bibliotekoje bus pristatoma nauja Vytauto Girdzijausko knyga „Danguje kitaip“. / I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Renginyje dalyvaus knygos autorius Vytautas Girdzijauskas, literatūros kritikas Marijus Šidlauskas. Muzikuos ir knygos ištraukas skaitys Klaipėdos Vydūno gimnazijos moksleiviai. 

„Danguje kitaip“ – naujas rašytojo prozininko, eseisto Vytauto Girdzijausko romanas, skaitytojus patraukiantis rašytojo kūrybine išmone ir žaisme, žinomų vardų bei pavardžių, įvykių variacijomis ir transformacijomis. Netgi pagrindinio kūrinio personažo Kazimiero Bilskaus prototipas yra tikras asmuo – keistuolis savamokslis, tremtinys Kazimieras Skebėra (1894–2003).

Romano personažas Kazimieras Bilskus iš savo pirmtako paveldėjo ne tik tremtinio, savamokslio įvaizdžius, bet ir susidomėjimą knygomis, pozuotojo rolę, abu Kazimierai nugyveno ilgą gyvenimą – ir tai tik nedidelė dalis savybių, kuriomis pasižymi knygos herojus. Ko iš romano personažo neatimsi, tai meilės gamtai, moterims ir knygoms: Kazimieras Bilskus yra gamtos vaikas, jo aistra moterys ir knygos, net ir jo melas – greičiau žaidimas. Jį supa kur kas didesni melagiai ir aferistai, dažnai užimantys aukščiausius postus valstybėje... 

Skaitytoją su herojumi pasakotojas supažindina, kai jam jau 54-eri. Apie ankstesnį personažo gyvenimą pasakojama nedaug. K. Bilskus išgyvena įvykius, kuriuos daugelis Lietuvos žmonių dar gali prisiminti: reokupaciją, trėmimus, Sąjūdį, Nepriklausomybės atgavimą, integraciją į Europą. Romano herojaus kelias vingiuoja staigiais vingiais, ir buvęs tremtinys galiausiai tampa svarbiu naujos valstybės pareigūnu.  

Kazimieras Bilskus gyvena didelių pokyčių laikais. Kaip tai keičia patį personažą? Kaip pinasi ir klostosi kitų personažų likimai? Kokias svarbias problemas, idėjas gvildena autorius?.. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius