Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilniaus knygų mugę atvyksta garsiausias švedų detektyvų autorių duetas

„Obuolio“ leidykla Vilniaus knygų mugėje pristato karščiausias savo naujienas ir kviečia į susitikimą su specialiai iš Švedijos į Vilniaus knygų mugę atskrendančiais detektyvo meistrais Alexanderiu Ahndorilu ir Alexandra Coelho Ahndoril žinomais Larso Keplerio slapyvardžiu.
Švedų detektyvų autoriai
Švedų detektyvų autoriai / Leidyklos „Obuolys“ nuotr.

Pora išgarsėjo pirmuoju savo detektyvu „Hipnotizuotojas“, kuris tapo bestseleriu kiekvienoje iš 37 šalių, kurioje buvo išleistas. Autoriai ilgai vedžiojo žiniasklaidą už nosies, slėpdami savo tapatybę, tad paties autoriaus Larso Keplerio paieškos priminė detektyvą. Kai net du garsūs švedų rašytojai oficialiai atsižadėjo „Hipnotizuotojo“ autorystės, vieno dienraščio žurnalistai atkapstė, jog po Larso Keplerio slapyvardžiu slepiasi Alexanderis ir Alexandra Ahndorilai, švedų rašytojų pora. Priremti prie sienos ir apakinti blyksčių, jie pareiškė: „Parašyti knygą – ne nusikaltimas.“

Taip prasidėjo svaigi pasaulinė Larso Keplerio karjera. Istorija apie Stokholmo policijos inspektorių, ramų ir bebaimį skandinavą Joną Liną sužavėjo daugelio šalių skaitytojus. Larsas Kepleris tapo garsiausia ir pelningiausia švedų leidyklos „Bonniers“ nuosavybe po Stiego Larssono. Iki šiol vien Švedijoje parduota daugiau nei 2,5 mln. knygų egzempliorių iš Jono Linos ciklo. 2012 m. „Hipnotizuotoją“ į didįjį ekraną perkėlė garsusis švedų režisierius Lasse Hallströmas. Netrukus pasirodė „Hipnotizuotojo“ tęsiniai „Paganinio kontraktas“ ir „Ugnies liudininkas“, kuriuos jau įvertino ir Lietuvos skaitytojai.

Vilniaus knygų mugės metu bus pristatyta ketvirtoji autorių knyga „Smėlio žmogus“, kuri šiuo metu yra Nr. 1 bestseleris Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Islandijoje. Jos pristatymo renginyje autoriai pasakos apie savo kūrybą, atsakinės į skaitytojų klausimus, o prieš renginį visiems norintiems dalins autografus. Susitikimas su autoriais vyks vasario 21 d. (penktadienį) 20 val. Litexpo parodų rūmuose, 5.2 salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius