Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleista istoriko Petro Stankero knyga apie A.Hitlerio laikų Vokietiją

Leidykla „Mintis“ išleido naują istoriko Petro Stankero publicistinę, gausiai iliustruotą knygą apie nacionalsocialistinę Vokietiją.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Mintis“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Autorius siekia Lietuvos skaitytojams paaiškinti ir padėti suprasti Adolfo Hitlerio ir jo sukurto Trečiojo reicho fenomeną. Pokario kartoms jis buvo vokiečių tautos fiureris, diktatorius, kartu su J. Stalinu sukėlęs Antrąjį pasaulinį karą ir užvaldęs didžiąją dalį Europos.

Kartu tai naujas požiūris į A. Hitlerį kaip žmogų ir valstybės, su kuria Lietuva palaikė diplomatinius santykius, vadovą. Knygoje pateikiamas platus spektras įvairiausių temų, tokių kaip fašizmo atsiradimas, NSDAP įsteigimo užkulisiai, kokias knygas ir kokiomis kalbomis skaitė A. Hitleris, pasakojama apie jo asmeninės bibliotekos likimą, Berlyno olimpiadą, vadinamąjį Madagaskaro projektą ir Krištolinę naktį, generalinį planą „Ost“, „galutinį žydų klausimo sprendimą“, Maidaneko koncentracijos stovyklą, Niurnbergo procesą. Be to knygoje pirmą kartą Lietuvos istoriografijoje pateikiamos A. Hitlerio knygos „Mano kova“ išsamios ištraukos su komentarais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius