Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleista pirmoji legali J.D. Salingerio knyga per 50 metų

Nedidelė leidykla „David-Graves Digita Editions“, anksčiau užsiėmusi elektroninių knygų leidyba, išleido J.D.Salingerio knygą „Three Early Stories“, kurioje yra trys apsakymai, anksčiau pasirodę tik nedideliuose žurnaluose.
nauja J.D.Salingerio knyga
nauja J.D.Salingerio knyga / Leidėjų nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

Ši knyga pasirodė popieriniu formatu, taip pat yra ir elektroninė, bei audio jos versijos, skelbia „Publisher's Weekly“. 

Šios leidyklos atstovai sako, kad jie ieškojo, kam priklauso 21 ankstyvųjų rašytojo apsakymų, pasirodžiusių dar prieš 1951 metais didžiulio pasisekimo sulaukusios knygos „Rugiuose prie bedugnės“ išleidimą, teisės. Leidėjai išsiaiškino, kad trijų apsakymų teisės nepriklausė J.D.Salingeriui, tad jie įsigijo teisę spausdinti šiuos kūrinius. Leidėjai pripažįsta, kad J.D.Salingerio kūrybos teisių perėmėjai išsyk sureagavo į tokį jų veiksmą, tačiau leidyklos advokatai įrodė, kad viskas yra teisėta. 

Šioje knygoje yra trys apsakymai: „The Young Folks“, žurnale „Story“ publikuotas 1940 metais, „Go See Eddie“, publikuotas tais pačiais metais „Kansas City Review“, ir „Once a Week Won't Kill You“, pasirodęs 1944 metais žurnale „Story“. 

Kaip skelbia leidykla, tai yra pirmoji J.D.Salingerio knyga, kurioje yra iliustracijų. 

J.D.Salingeris garsėjo kaip rašytojas, itin kruopščiai saugojęs savo kūrinių teises. Kuomet 1974 metais pasirodė nelegali jo ankstyvųjų apsakymų rinktinė, jis sakė, kad jaučiasi taip, tarsi vagys būtų pavogę jo mėgstamą švarką. Leidėjai pripažįsta, kad J.D.Salingeris greičiausiai nebūtų sutikęs, jog šie apsakymai būtų publikuoti, tačiau jie teigia taip norėję atiduoti pagarbą rašytojo atminimui. 

Ši knyga vertinama nevienareikšmiškai. Vieni skaitytojai džiaugiasi, sakydami, kad jau ir pirmuosiuose autoriaus kūriniuose buvo jaučiamas jo talentas, kiti – kad apsakymai yra gana nuobodūs, kiek primenantys F.Scotto Fitzgeraldo „Didįjį Getsbį“ ir daugiausiai paremti dialogais. 

Beje, jau anksčiau nežinomas interneto vartotojas apsikeitimo failais puslapyje patalpino iki šiol nepublikuotus JD Salingerio apsakymus. Iš pradžių šie trys apsakymai buvo parduodami „eBay“ aukcione. Juos įsigijo Didžiosios Britanijos gyventojas už 67,5 svarų sterlingų. Vėliau kažkas įdėjo nuskenuotą versiją į apsikeitimo failais puslapį, paskelbęs, kad tai yra 6-oji iš 25 šios knygos, nelegaliai  išleistos Londone 1999 metais, kopijų.

Po to, kai 1951 metais išleido „Rugiuose prie bedugnės“, JD Salingeris išvyko iš Niujorko ir pasirinko atsiskyrėlišką gyvenimo būdą. Jis mirė 2010 metais. Naujo dokumentinio filmo apie rašytoją kūrėjai teigia, kad visą šį laiką jis įtemptai rašė ir kad paveldėtojams paliko nurodymus tarp 2015 ir 2020 metų publikuoti penkias naujas knygas. Vienos šių knygų pavadinimas – „A Counterintelligence Agent's Diary“, taip pat apsakymų rinkinys „The Complete Chronicle of the Glass Family“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius