-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jauniausios pasaulyje išsiskyrusios moters istorija – iššūkis atgyvenusioms Arabijos pusiasalio tradicijoms

Ši knyga – tikra istorija apie jemenietę mergaitę, kuri išdrįso mesti iššūkį atgyvenusioms savo šalies tradicijoms, pareikalaudama skyrybų.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / "Leidyklos Vaga" nuotr.

Ir jai pavyko! Arabijos pusiasalio šalyje, kurioje daugiau nei pusė merginų ištekinamos dar nesulaukusios 18 metų, jai pirmajai pavyko išsiskirti. Jos poelgis sulaukė didelio atgarsio viso pasaulio žmonių širdyse ir sujaudino tarptautinę žiniasklaidą. Niekam nežinoma auka virto didvyre – ji pasakoja savo istoriją, kad nutrauktų tylą.

„Mano vardas Nudžud, esu kilusi iš vieno Jemeno kaimelio. Man dešimt metų. Bent jau manau, kad tiek. Mano šalies kaimuose gimę vaikai neturi dokumentų, nes jų gimimas nėra registruojamas. Tėvai prievarta ištekino mane už triskart vyresnio vyro, su kuriuo aš patyriau daug skriaudos. Vieną rytą, išleista pirkti duonos, sėdau į autobusą ir susiradau teismo rūmus, kur vienas teisėjas maloniai sutiko mane išklausyti...“

„2008 metų lapkričio 10 dieną Niujorke jauniausiai pasaulyje išsiskyrusiai moteriai buvo suteikta Metų Moters premija, kurią jai skyrė Amerikos moterų žurnalas GLAMOUR. Būdama vos dešimties metų, ji dalijasi šiuo netikėtu pripažinimu su tokiomis garsiomis moterimis kaip Nikole Kidman, Kondoliza Rais ir Hilari Klinton! Šiai jemenietei, šiandien tetrokštančiai gyventi normalų mergaitės gyvenimą, tai yra labai daug. Ir tai nusipelno plataus įvertinimo.“, – apie savo knygos heroję kalbėjo knygos autorė.

Mano vardas Nudžud. Man 10 metų. Aš išsiskyrusi / Nojoud Ali, Delphine Minoui. Iš prancūzų kalbos vertė Jūratė Karazijaitė. – Vilnius: Vaga, 2010. – 176 p.  Viršelio dailininkė Živilė Jackūnaitė-Šantarienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius