-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalėdinė dovana išeivijos vaikams – knygelė apie kelionę po Lietuvą

Valstybinis turizmo departamentas (VTD), atsižvelgdamas į Lietuvos išeivijos prašymus, kartu su iliustratore Rasa Joni parengė ir išleido spalvingą užduočių knygelę „Kaip stumbriukas Tumas po Lietuvą keliavo“.
Susitikime su URM Užsienio lietuvių departamento specialistais aptarta knygelės sklaida užsienio lietuvių bendruomenėse
Susitikime su URM Užsienio lietuvių departamento specialistais aptarta knygelės sklaida užsienio lietuvių bendruomenėse / VTD nuotr.

Gausiai iliustruotame leidinyje su įdomiomis ir lavinančiomis užduotimis vaikams pasakojama apie stumbriuko Tumo iš Pašilių miško svajonės išsipildymą – apkeliauti Lietuvą ir pirmą kartą gyvenime pamatyti Lietuvos pajūrį.  

„Artėjant didžiausioms žiemos šventėms, šį spalvingą leidinį VTD dovanoja Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Rusijos ir Lenkijos lietuvių bendruomenėms. Kelionėje po Lietuvą stumbriukas Tumas patiria daug nuotykių, o vaikai, spręsdami išradingas užduotis, padeda jam surasti kelią prie jūros, bet kartu sužino ir apie kitas įdomiausias Lietuvos vietas. Viliamės, kad tai bus kalėdinė dovana, kuri Lietuvos išeivių šeimoms padės kartu atrasti įdomiausius savo šalies turistinius objektus bei paskatins per kitas atostogas keliauti Lietuvoje su visa šeima, nes čia tikrai yra ką pamatyti,“ – sako l. e. VTD direktoriaus pareigas Juozas Raguckas.  

Stumbriukas Tumas pakeliui į Lietuvos pajūrį aplanko įdomiausią pasaulyje žaislų muziejų Vilniuje, Trakų pilį, užsuka ir į Rumšiškių etnografijos muziejų, taip pat išmoksta pasigaminti šaltibarščius, stebi žieduojamus paukščius Ventės Rage. 

Platinanti šį leidinį užsienio lietuvių bendruomenėse, VTD bendradarbiauja su  Lietuvos turizmo atstovybėmis užsienyje, Užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamentu ir Globaliu tinklu Lietuvai. Diplomatiniu paštu knygelė išsiųsta Airijos, Belgijos ir Liuksenburgo lietuvių bendruomenėms. Artimiausiu metu ją planuojama išsiųsti ir daugiau lietuvių bendruomenių užsienyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius