Knygoje – atsakymai į klausimą: ar tikrai esame geri tėvai?

Linas Slušnys, Daiva Šukytė. Dėmesio: paauglystė: tėvų knyga. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 200 p. Knygos dailininkė Asta Puikienė.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Linas Slušnys – vaikų ir paauglių psichiatras, vadybos ir ekonomikos magistras, VšĮ „LIONS QUEST Lietuva“ direktorius. Nuo 2005 metų yra tarptautinės socialinio ir emocinio ugdymo programos LIONS QUEST instruktorius. Veda šios programos diegimo seminarus mokykloms, yra Krizių tyrimo centro instruktorius, dėsto kursus medikams apie stresą ir jo valdymą, krizių įveikimą, savižudybių prevenciją. Knygos „Būk vyras. Berniukų knyga“ bendraautoris. 

Daiva Šukytė – tarptautinės socialinio ir emocinio ugdymo programos LIONS QUEST instruktorė. Autorė daug važinėja po Lietuvos mokyklas, dalyvauja susitikimuose su mokytojais, tėvais ir kitais mokyklų bendruomenės nariais. Veda nuoseklaus socialinio ir emocinio ugdymo plėtojimo klasėje bei mokykloje seminarus.

Nors visi mes esame išgyvenę paauglystę, sutrinkame, kai paaugliais tampa mūsų vaikai. Imame blaškytis kaip automobilio vairuotojas, kelyje susidūręs su netikėta kliūtimi. Rodos, iki tol viskas buvo aišku, bet staiga dingsta pasitikėjimas savimi, imame abejoti, ar esame geri tėvai, ar tinkamai reaguojame į savo mylimo vaiko žodžius ir poelgius. Paauglių tėvai dažnai klausia: „Ar mano vaikas normalus?“, „Kodėl jis taip pasielgė?“, „Kodėl ji taip pasakė?“, „Ar tai – didelė problema?“, „Kaip su juo susikalbėti?“ 

Mes mėginame atsakyti į kylančius klausimus aiškindami įprastą paauglių elgseną ir aprašydami tinkamiausius būdus į ją reaguoti. Mūsų tikslas – parodyti, kad paauglystė yra puikus laikotarpis, kai tobulėja tiek suaugusieji, tiek vaikai. Bandysime padėti atpažinti paauglystės problemas ir patarti, kaip jas sėkmingiau įveikti.  Autoriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius