Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos meno Metų premija skirta Tomui Mrazauskui

Knygos meno Metų premija už originaliausiai apipavidalintą ir nepriekaištingai atspausdintą pernykštę knygą skirta dailininkui Tomui Mrazauskui.
Tomas Mrazauskas
Tomas Mrazauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

5,2 tūkst. litų premiją menininkas gaus už Rūtos Janonienės knygos „Bernardinų bažnyčia ir konventas Vilniuje“ apipavidalinimą, pranešė Kultūros ministerija.

Vilniaus dailės akademijos premija skirta Ernestui Šimkūnui už Kristinos Jokubavičienės „Tarp atėjimo ir išėjimo. Algis Kliševičius“ apipavidalinimą, Dailininkų sąjungos premija – Broniui Leonavičiui už knygą „Bronius Leonavičius. Knyginė grafika/plakatai/pašto ženklai/piešiniai/kaligrafinės kompozicijos ir objektai“.

Kultūros ministerija konkurse skyrė dar šešias 2,6 tūkst. litų premijas šešiose teminėse grupėse.

Tarp laureatų taip pat yra T.Mrazauskas, kuris šio apdovanojimo nusipelnė už Herman Pleij knygos „Karminas, purpuras ir mėlis. Apie spalvas Viduramžiais ir vėliau“ apipavidalinimą.

Be jo, premijos dar skirtos Izaokui Zibucui už Ramutės Rachlevičiūtės meno leidinio „Birutė Stančikaitė“, Romui Orantui – už Valdo Papievio knygos „Eiti“ ir už Leonardo Gutausko kūrinio „Senojo bokšto gyventojas“, Zigmantui Butaučiui – už istorijos vadovėlių 8–10 klasėms serijos „Raktas“ apipavidalinimą, Robertui Antiniui – už knygą „Į“.

Dar dešimčiai menininkų skirti diplomai.

Knygos meno konkurso nugalėtojus Kultūros ministerija skelbia aštuonioliktus metus. Pagal Knygos meno ekspertų komisijos rekomendacijas apdovanotos originaliausiai apipavidalintos ir nepriekaištingai atspausdintos 2010 metų knygos.

Konkursui daugiau kaip 48 leidyklos, spaustuvės ir knygų dailininkai pateikė 148 knygas.

Knygos meno konkurso „Vilnius'2010“ laureatai bus pagerbti ketvirtadienį tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius