-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Knygų Kalėdos“ įgauna pagreitį visoje Lietuvoje

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos" įgauna pagreitį ir keliauja per visą Lietuvą. Per pirmąsias akcijos savaites jau surinkta tūkstančiai naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms. Knygų dovanojo šalies gyventojai ir bendruomenės, užsienio šalių ambasados, verslo ir visuomeninės organizacijos, rašytojai ir dailininkai.
„Knygų Kalėdos"
„Knygų Kalėdos" / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

„Trečiosios „Knygų Kalėdos" stipriai išaugo ir keliauja į tolimiausius šalies kampelius. Jau nacionaline tapusi akcija sutelkia mus ir skatina rasti laiko knygai. Skaitantys ir išsilavinę žmonės kurs pažangią Lietuvą. Pasitikdami Kalėdas, kiekvienas pasirūpinkime, kad naujų knygų netrūktų svarbiems mūsų kultūros židiniams – šalies kaimų ir miestelių bibliotekoms", – sakė prezidentė.

Pirmosios knygos jau pasiekė kaimų ir miestelių bibliotekas, prie akcijos prisijungus ištikimiems akcijos bičiuliams – Švedijos, Japonijos, JAV, Turkijos, Prancūzijos, Estijos ir kitų šalių ambasadoms.

Knygų šalies bibliotekoms dovanoja ir verslo įmonės. Bendrovė IKEA akcijai skyrė 500 pasakų knygelių „Princesė ir laimė", bankas DNB išrinko knygas, dalyvaujančias „Metų knygos rinkimuose".

Prie akcijos prisijungė ir Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka, Lietuvių tautosakos ir literatūros institutas, Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų gimnazija ir kitos organizacijos.

Gruodžio-sausio mėn. po šalį pasklis knygų skaitymai, rytmečiai su knyga, susitikimai su rašytojais, piešinių konkursai ir kalėdinės popietės, kurias rengia bibliotekos.

Vieni pirmųjų „Knygų Kalėdų" sutiktuves surengė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojai, padovanoję kaimų ir miestelių bibliotekoms savo surinktą knygų lauknešėlį.

Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos darbuotojai išėjo į gatves su šūkiu „Mes šildome Jus – Jūs sušildykite kaimų bibliotekas" ir, vaišindami praeivius karštais gėrimais, kvietė prisijungti prie akcijos. Šį šeštadienį biblioteka pakvies miestiečius į šventinį renginį, kurio metu bus rodomas spektaklis „Aklio Dominyko meilė", vyks adventinė popietė.

Akcijoje aktyviai dalyvauja ir Klaipėdos rajono kaimų bibliotekos, organizuojančios kalėdinius knygų skaitymus savo bendruomenėms.

Kaišiadorių viešosios bibliotekos Pravieniškių filiale bus surengtas kalėdinis „Protų mūšis", kuriame savo žinias parodys vietos bendruomenė.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos filialuose vyks pasakų skaitymai „Kur užauga širdys...", netradicinė pamoka bibliotekoje „Prakalbink sielą posmais neskaitytais".

Akcija „Knygų Kalėdos" iki sausio 6 dienos kviečia padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms. Daugiau nei 1000 bibliotekų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. „Knygų Kalėdų" lentynos yra įrengtos knygynuose „Vaga", „Pegasas", „Knygų namai" ir „Humanitas". Bibliotekoms reikalingų knygų galima nupirkti su 20 proc. nuolaida. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius