Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – gamtos fotografo M.Čepulio „likimo kiaulė“ ir kitos pritrenkiamos istorijos

„Ne visada ji būna rožinė, riesta uodega, keturiom kojom ir su šnipu, – šmaikštauja knygos „Metai. Gamtos fotografo dienoraštis“ autorius Marius Čepulis. – Manuoju atveju ji buvo maža, geltonu pilveliu ir žydra kepurėle.“
Visiems užteks vietos po Saule. Stumbrai
Visiems užteks vietos po Saule. Stumbrai / Nuotr. iš M.Čepulio knygos

Jei prieš tris dešimtis metų apniukusią kovo dieną dvylikametis spuoguotas paauglys erškėčio krūme nebūtų pastebėjęs mažutės dailios mėlynosios zylės, galbūt dabar apie gamtos fotografą Marių Čepulį niekas nežinotų.

Laimei, M.Čepulis su savo likimo kiaule neprasilenkė ir šiandien apie šį nutrūktgalvišką gamtos žmogų bei jo nuotykius su fotoaparatu tykant laukinių gyvūnų jau sklando legendos.

Vilniaus knygų mugėje gamtos fotografas M.Čepulis pristatys išskirtinį leidinį apie Lietuvos laukinę gamtą „Metai. Gamtos fotografo dienoraštis“. „Lututės“ leidyklos išleistoje knygoje neaptiksite nė vienos fotografijos, darytos ne Lietuvoje. Visos nuotraukos fotografuotos tik mūsų šalyje ir tik laukinėje gamtoje.

Knygų mugėje pasirodysiančiame leidinyje publikuojamos ne tik įspūdingos nuotraukos, bet ir tikros istorijos, pasakojimai, mintys, nusėdusios galvoje M.Čepuliui klajojant miškais, braidant pelkėse ir tūnant slėptuvėse. „Metuose“ skaitytojai ras ir daug žinių apie mūsų gamtą, netikėčiausių nuotykių, patirtų bandant įamžinti įprastus ir rečiausius Lietuvos gyvūnus bei gamtos reiškinius, kurie padės suvokti ne tik kaip gimsta kadrai, bet ir kas dedasi gamtoje ištisus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius