Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko galime pasimokyti iš Hario Poterio?

Haris Poteris – sunku būtų rasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie šį knygų ir filmų personažą. Literatūros klasika jau spėjęs tapęs personažas užkariavo visą pasaulį, o britų rašytoja J.K.Rowling iš to uždirbo įspūdingą sumą pinigų.
J.K.Rowling
J.K.Rowling / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rašytoja vien Kinijoje per 2012 metus už knygų honorarus uždirbo 15 mln. juanių (2,41 mln. JAV dolerių) ir tapo perkamiausia metų užsienio rašytoja šioje šalyje.

Visame pasaulyje parduota daugiau nei 400 mln. knygų apie Harį Poterį kopijų. Tai yra viena populiariausių knygų, o jos ekranizacijos kino teatruose gerina žiūrimumo rekordus.

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Tačiau nepaisant itin didelio Hario Poterio populiarumo, pasirodo kalbų, kad rašytoja J.K.Rowling nustojo tobulėti. Po to, kai pasirodė pirma suaugusiems skirta rašytojos knyga „The Casual Vacancy“ („Laisva vieta“), istorikė Amanda Foreman pareiškė, kad JK Rowling rašydama knygą suaugusiesiems vartotojo posakius, kurie tinka tik vaikų knygoms. Anot jos, tai ir rodo, kad garsi rašytoja nustojo tobulėti.

Bet kuriuo atveju, didžiausi rašytojų teisėjai yra skaitytojai.

Tuo galima įsitikinti „The Huffington Post“ publikuotame penkiolikmetės Leah Kashar straipsnyje, kuriame mergina siūlo atkreiptį dėmesį į tai, ko galima išmokti iš Hario Poterio ir jo draugų. Kaip rašo L.Kashar, tiek Hario Poterio filmuose, tiek ir knygose, galima rasti daug gyvenimo pamokų, kurias nesunku suvokti ir išmokti.

Štai penkios mėgstamiausios merginos pamokos. Žemiau esančioje komentarų skiltyje galite pasidalinti savo nuomone – sutinkate su L.Kashar ar ne.

1. Su draugų pagalba nėra nieko neįmanomo.

2. Nespręsk apie knygą vos tik pamatęs jos viršelį.

3. Puiku būti protingu, tačiau kartais tai nėra svarbiausias dalykas.

4. Mes patys kontroliuojame savo ateitį. Viskas priklauso nuo mūsų pasirinkimų.

5. Meilė yra pats didžiausias ginklas, kokį mes turime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius