Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komiksai – tiek pat gilūs kiek ir filosofijos ar istorijos knygos?

Nors komikso pats terminas kilęs nuo anglų kalbos žodžio komiškas, juokingas, humoristinis, jo turinys ilgainiui atsiriboja nuo pirmųjų Amerikos laikraščiuose spausdintų juokingų istorijų.
Komiksai
Komiksai
Temos: 1 Komiksai

Skirtingose kultūrose ir kalbose ši meno šaka net turi skirtingus terminus. Frankofoniškose šalyse komiksai laikomi devintuoju menu ir nesiejami su tuo, kas nerimta ir komiška. 

Šv. Jono gatvės galerijoje vienoje iš retai Lietuvoje rengiamų komikso parodų eksponuojami 12 autorių iš trijų Europos šalių komiksai.  

Tai – tarsi kažkas tarp skaitymo ir filmo žiūrėjimo, šiuo atveju žiūrovas kadrų kaitos greitį reguliuoja pats. O visi autoriai – kažkas tarp komiksų piešėjų ir tikrųjų savo specialybių. Pavyzdžiui, Miglė Anušauskaitė Vilniaus universitete baigė žurnalistikos ir semiotikos studijas.

Nesusipažinusiems atrodančios nerimtos, kiek infantilios piešinėlių forma pasakojamos istorijos vis dėl to gali būti tiek pat gilios kiek ir filosofijos ar istorijos knygos, tiek pat įtraukiančios kaip romanas, tačiau tuo pačiu metu gali lengvai aprėpti kiek platesnį kultūrinių ir socialinių reiškinių spektrą ir pateikti visą šį daugiasluoksnį turinį lengvai perprantamu pavidalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius