-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur galima gauti nemokamų elektroninių knygų

Diskusijos dėl to, ar elektroninės knygos išstums popierines, verda pilnu pajėgumu. Vienas iš elektroninių knygų šalininkų argumentų – jų kainos mažesnės. Tuo tarpu „Business Insider“ kelia klausimą – kur galima gauti nemokamų elektroninių knygų.
Elektroninė knyga
Elektroninė knyga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIIŲ KNYGŲ RECENZIJAS RASITE IR TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

Lietuvoje elektroninės knygų skaityklės rinkoje žengia pirmus žingsnius. Tačiau tuo nereikia stebėtis, nes elektroninių knygų lietuvių kalba nėra tiek ir daug.

Mėgstantieji skaityti anglų kalba gali džiaugtis, nes pasirinkimas yra kur kas didesnis. „Business Insider“ rašo, kad yra nemažai internetinių parduotuvių, iš kurių elektronines knygas galima parsisiųti nemokamai – tereikia užsiregistruoti ir susikurti savo paskyrą.

Pateikiame sąrašą populiariausių internetinių sveitainių, kuriose galite įsigyti nemokamų elektroninių knygų.

Archive.org

Kaip rašo „Business Insider“, ši internetinė svetainė jau kelerius metus kaupia elektroninio formato tekstus. Čia galima rasti daug įvairių knygų, kurias saugo autorių teisių gynėjai, tačiau vartotojai gali rasti ir nemažai nemokamų knygų.

„Amazon“

Viena populiariausių internetinių parduotuvių pasaulyje „Amazon“ greta parduodamų knygų siūlo ir tūkstančius nemokamų elektroninių knygų. Čia knygų mylėtojai gali rasti knygų, kurių autorinės teisės jau negalioja, ar tiesiog autorių kūrybos, kurią jie skaitmeniniu formatu skaitytojams dovanoja nemokamai.

„OpenLibrary“

„OpenLibrary“ sistemoje užsiregistravę vartotojai gali nemokamai skolintis elektronines knygas, tačiau vėliau jas reikia grąžinti.

„Project Gutenberg“

Spausdinimo preso išradėjo Johanno Gutenbergo garbei pavadintas projektas siūlo įsigyti nemokamų elektroninių knygų, kurių autorinės teisės negalioja.

„ManyBooks“

Čia galite rasti įvairių nemokamų elektroninių knygų. Pavyzdžiui, nemokamai įsigyti legendinę „Ozo šalies burtininko“ („The Wonderful Wizard of Oz“) knygą.

„Free Books Hub“

Šiame internetiniame puslapyje siūloma nemokamai arba už mažą kainą įsigyti šiuolaikinių, bet ne itin gerai žinomų autorių knygų.

„DigiLibraries“

Šis projektas siūlo įsigyti įvairių žanrų nemokamų elektroninių knygų. Projektas pasižymi tuo, kad čia galima rasti daug komiksų.

„iBooks“

„iTunes“ parduotuvėje galima įsigyti daug įvairių nemokamų elektroninių knygų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius