Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidyklos „Terra Publica“ naujienos Vilniaus knygų mugėje

Vasario 20–23 dienomis – tikriausiai laukiamiausios dienos knygų mylėtojams. Juk būtent tada vyksta Vilniaus knygų mugė. Kiekvienais metais čia susirenka gausybė leidėjų, o akys raibsta nuo naujų leidinių gausos. Leidykla „Terra Publica“, leidžianti pažintinę, turistinę ir vaikišką literatūrą, šiais metais Vilniaus knygų mugėje kviečia apsilankyti leidyklos rengiamuose renginiuose.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Terra Publica“ nuotr.

Diskusija „Lietuvos technikos paveldo sklaidos problemos Lietuvoje“

Leidykla kviečia į naujo savo leidinio „Įdomiausi Lietuvos technikos paminklai“ pristatymą Vilniaus knygų mugėje. Tai knyga apie Lietuvos technikos istorijos stebuklus ir įdomybes, kurias verta puoselėti ir išsaugoti. Technikos paveldo objektai Lietuvoje – labai įvairūs ir skirtingi: nuo gynybinių statinių – iki bokštų laikrodžių, nuo Struvės geodezinio lanko taškų – iki karo laikus menančių aerodromų, nuo ant kalvų stovinčių malūnų iki Baltijos jūros pakrantėje šviečiančių švyturių. „Įdomiausi Lietuvos technikos paminklai“ – tai proga per istorines ir šiuolaikines nuotraukas pažinti kadaise buvusius didingus ir žmonėms patikimai tarnavusius objektus. Pažinti šimtmečiais saugotą mūsų istoriją, pažangą ir raidą.

Knygos pristatymo metu vyks diskusija „Lietuvos technikos paveldo sklaidos problemos Lietuvoje“. Mokslininkai ir technikos paveldo specialistai diskutuos apie šiandienines technikos paveldo problemas ir aktualijas. Diskusijos moderatorius – prof. Algimantas Nakas. Dalyvaus knygos sudarytojas dr. E. J. Morkūnas (knygos skyriaus „Malūnai“ autorius), prof. Libertas Klimka (skyrių „Laikrodžiai“ ir „Mokslo objektai“ autorius), prof. J. R. Palys (skyriaus „Aerodromai“ bendraautoris). 
Renginio data: vasario 21 d. 20.00 val. 3.1 salė

Diskusija „Likau nesuprastas, bet atostogausiu Lietuvoje“

Ne kartą esame girdėję pagyrų apie mūsų šalį iš užsieniečių lūpų. Iš užsienio šalių į Lietuvą atvykę turistai būriais vaikščioja po Vilniaus senamiestį, daugybę kilometrų keliauja iki mūsų nacionalinių parkų, ten stebi paukščius, kitus gyvūnus ir nuolat spragsi fotoaparatais. Tačiau ką Lietuva turi pasiūlyti savo tautiečiams, mėgstantiems keliauti? Į šį klausimą bandys atsakyti diskusijos ir kelionių knygų pristatymo „Likau nesuprastas, bet atostogausiu Lietuvoje“ dalyviai. Renginio metu bus diskutuojama, kodėl atvykstantys užsieniečiai stebisi Lietuvos unikalumu, o patys lietuviai nežino, ką savoje šalyje galėtų aplankyti. Kokias keliavimo alternatyvas gali rinktis pasyvaus ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, gamtos mylėtojai? Kartu įsitikinsime, kad keliaudami savo gimtojoje šalyje galime atrasti dar nematytų vietų, stebėti gamtą nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, minti dviračio pedalus miško takeliais, irkluoti baidarėmis srauniomis Lietuvos upėmis.

Diskusijoje dalyvaus Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė, fotografas, keliautojas ir kelionių žinynų po Lietuvą sudarytojas Vytautas Kandrotas, gamtininkas ir rašytojas Selemonas Paltanavičius. 
Renginio data: vasario 23 d. 15.00 val. 3.2 salė

Knyga „Tai Lietuva“

Leidykla „Terra Publica“ pristato išskirtinį savo leidinį „Tai Lietuva“. Tai visiškai nauja, pozityvi ir moderni knyga apie Lietuvą. „Tai Lietuva“ išskirtinė savo forma, pateikimu ir turiniu. Renginio metu visi kartu galėsime pasidžiaugti tuo, ką turime Lietuvoje, ką pasiekėme visi kartu verslo, žemės ūkio, sporto, mokslo ir kultūros srityse. Išgirsime įvairių sričių atstovų pasisakymų, kodėl jie didžiuojasi gyvendami, dirbdami ir kurdami Lietuvoje.

Knygos pristatymas vyks vasario 21 d. (penktadienį) 11.00 val. konferencijų salėje 5.3 (LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius). Pristatyme dalyvaus knygos sudarytoja D. Kandrotienė, knygą spausdinusios spaustuvės „BALTO print“ pardavimų direktorė G. Šurmaitytė, Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius S. Liausa, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų rinkinių apskaitos ir saugojimo skyriaus vedėjas D. Avižinis ir Vilniaus arkikatedros bazilikos požemių administratorė ir edukacinių programų vadovė G. Pugačevskytė. Renginyje taip pat dalyvaus tekstų autoriai, fotografai, rėmėjai ir partneriai. Renginį moderuos A. Giržadas, žiūrovus stebins šiuolaikinio cirko trupė „Antigravitacija“.
Renginio data: vasario 21 d. 11.00 val. 5.3 salė

Susipažinkime: nauja vaikų leidykla „Debesų ganyklos“

Pūkuoti ir minkšti debesėliai didelius ir mažus kviečia ne tik susipažinti, bet ir kartu pažinti pasaulį. „Debesų ganyklos“ – tai visiškai nauja leidykla vaikams, pristatanti pažintines knygas mažiesiems smalsuoliams. Pristatymo metu vaikai kviečiami kartu mokytis, žaisti, tyrinėti, smalsauti ir domėtis viskuo ir visada. Leidykla „Debesų ganyklos“ pristatys tris knygas vaikams: šmaikščią ir įdomių faktų apie gyvūnų karalystę kupiną knygą „Kas būtų, jei... žmonės būtų panašūs į gyvūnus“ bei knygas „Berniuko žinynas“ ir „Mergaitės žinynas“. Šiose knygelėse mažieji skaitytojai ras pritrenkiančios informacijos, ką turėtų žinoti kiekvienas berniukas ir kiekviena mergaitė. 
Renginio data: vasario 20 d. 14.00 val. Vaikų scena

Knyga „Pažink Islandiją“

Vasario 23 dieną leidyklos „Terra Publica“ stende bus pristatoma nauja pažintinė knyga „Pažink Islandiją“. Nuo 12 val. su skaitytojais bendraus pats knygos autorius, gidas ir kelionių vadovas Edmundas Statkauskas. Knygos autorius, 2009 m. keliaudamas po Islandiją, suprato, jog jo pašaukimas – būti gidu. Nuo to laiko jis aktyviai siekė šio tikslo, o 2011 m. pradėjo gido karjerą. Kai vietiniai gyventojai pradėjo sakyti, jog šis vaikinas apie Islandiją išmano daugiau nei jie patys, Edmundas nusprendė apie šią šalį parašyti knygą. Šalį, kurią pamilo pirmo savo vizito Islandijoje metu. 

Pristatymo metu patyręs kelionių gidas ne tik papasakos apie nuostabią šalį – Islandiją, bet ir patars visiems, norintiems ją aplankyti. 

Renginio data: vasario 23 d. nuo 12.00 val. leidyklos „Terra Publica“ stende, 5.D07 stendas, 5 salė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius