-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvės autorės knyga pripažinta geriausia kulinarine knyga Pietų Afrikoje

Lietuvės autorės Nidos Degutienės knyga reprezentuos Pietų Afrikos Respubliką geriausių pasaulio kulinarinių knygų rinkimuose.
Nida Degutienė su knygomis
Nida Degutienė su knygomis / Asmeninio archyvo nuotr.

Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ buvo pripažinta geriausia 2015 metų kulinarine knyga Pietų Afrikos Respublikoje. Knyga nugalėjo žydiškos kulinarijos knygų kategorijoje ir šių metų pavasarį Kinijoje atstovaus Pietų Afrikos Respublikai pasauliniuose geriausių kulinarinių knygų rinkimuose. 

Geriausių pasaulio kulinarinių knygų paskelbimo ceremonija šiemet vyks gegužės 28d. Kinijoje, Yantai mieste. Nuo 1995 metų kasmet vykstanti nugalėtojų paskelbimo ceremonija žurnalistų lyginama su Oskarų teikimo švente, ir tai yra didžiausias tokio pobūdžio renginys pasaulyje su neabejotinai gausiausiu dalyvių skaičiumi.  Dėl geriausios pasaulio kulinarinės knygos šiemet varžosi net 209 šalys, ir lietuvė yra tarp pretendentų tapti laureate žydiškos kulinarijos knygų kategorijoje. 

Knygų nugalėtojų rinkimai vyksta olimpiniu principu, pradžioje išrenkant geriausias kulinarines knygas savo kategorijoje kiekvienoje šalyje, kurios vėliau rungiasi dėl pačios geriausios pasaulio knygos titulo. 

Nida Degutienė – pirmoji lietuvė autorė, kurios knygą „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ į anglų kalbą išvertė ir PAR išleido didžiausia pasaulyje leidykla „Penguin Random House“. N.Degutienės knyga Lietuvoje buvo išleista 2014 metais, o šių metų pavasarį knyga pasirodys ir Lenkijos knygynuose. Kaimyninėje šalyje lietuvės knygą sutiko leisti didžiausia Lenkijos leidykla „Foksal“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius