Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių kalba perleistas Salmano Rushdie romanas „Klounas Šalimaras“

Ne tik žmogaus, bet ir pasaulio likimą lemia galinga aistra ir meilė. „Klounas Šalimaras“ – tai istorija apie nelaimingą meilę, apimančią visą pasaulį: nuo Kašmyro iki Kalifornijos, nuo Antrojo pasaulinio karo iki teroristų rengimo stovyklų šiais laikais.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.

Hinduistė šokėja Bunji išteka už musulmono lyno akrobato, pasivadinusio klounu Šalimaru, ir visas kaimas gina jų meilę, nes Kašmyre nėra vietos religinei nesantaikai.

Tačiau netrukus Kašmyre kyla konfliktas, regione įsisiautėja teroristai ir suvaldyti padėties atvyksta Amerikos ambasadorius Maksas Ofiulsas. Žavusis mergišius diplomatas pajunta nenugalimą aistrą Bunji. Šokėja palieka namus ir vyrą, kad taptų ambasadoriaus meiluže. Tyra klouno Šalimaro meilė virsta svilinančia neapykanta, o įžeistą savo garbę jis vertina labiau už santuokos įžadus, padorumą, būtinybę išsaugoti kultūrą, net patį gyvenimą. Ir klounas Šalimaras tampa žudiku.

Danguolė Žalytė už sudėtingo originalo teksto ir sodrų, gyvą bei adekvatų indiškų realijų perteikimą romano „Klounas Šalimaras“ vertime pelnė Metų vertėjo krėslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius