Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madeline Miller „Achilo giesmėje“ atgaivinta klasikinė istorija apie meilę, aistrą, karą ir išdavystę

Madeline Miller. Achilo giesmė. Iš anglų kalbos vertė Adonė Grendienė. – Vilnius: Tyto alba, 2013. – 384 p. Viršelio dailininkė Asta Puikienė.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Literatūros naujienas, recenzijas, knygų konkursus rasite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir jūs!

Madeline Miller (g. 1978 m.) užaugo Filadelfijoje, įgijo klasikinės filologijos magistro laipsnį Browno universitete, taip pat mokėsi Jeilio dramos mokykloje klasikinių tekstų adaptavimo specialybės. „Achilo giesmė“ – pirmasis jos romanas, iškart sulaukęs didelio viso pasaulio skaitytojų dėmesio;  2012 m. jam pelnytai buvo skirta Jungtinės Karalystės Orange premija už grožinę literatūrą. Romanas jau išverstas į 23 kalbas.

„Achilo giesmė“ įkvėpta Homero „Iliados“ motyvų. Achilas, „geriausias iš graikų“, rūsčios jūrų nimfos Tetidės ir legendinio karaliaus Pelėjo sūnus, – tvirtas, miklus ir tikras gražuolis, kuriam negali atsispirti joks žmogus. Patroklas – nerangus jaunas karaliaus sūnus, ištremtas iš savo tėvynės dėl beprasmiško ir sukrečiančio poelgio. Likimo suvesti,  jiedu neperskiriamai susidraugauja, rizikuodami užsitraukti dievų rūstybę. Netrukus atkeliauja žinia, kad Trojos karalaitis Paris pagrobė Spartos karaliaus žmoną Helenę, ir visi Graikijos didvyriai pakviečiami į žygį prieš Troją. Suviliotas pranašystės apie nemarią šlovę Achilas prisideda prie žygio, o meilės ir nerimo draskomas Patroklas seka jam iš paskos. Jie nė nenumano, kad negailestingosios lemties deivės moiros jiems numatė sunkų išbandymą ir pareikalaus siaubingos aukos.

„Achilo giesmė“ vėl atgaivina klasikinę istoriją apie aistrą, karą, išdavystę ir visa persmelkiančią meilę. Antikos herojai autorės lūpomis prabyla kaip niekad gyvai, poetiškai ir aistringai; didvyriai, dievai ir karaliai pasakoja netikėtą karo dėl valdžios ir grožio versiją. Istorija apie Trojos karą – amžina, nes ji – apie kiekvieną iš mūsų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius