Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mainai Vilniuje: vieną knygą palieki, kitą pasiimi!

Perskaitytoms knygoms neverta dūlėti namų lentynose. Tai, kas jums yra pamiršta ir sena, kitam gali pasirodyti senai ieškotu lobiu. Daiktų mainų portalas mainyk.lt kviečia vilniečius keistis perskaitytomis knygomis ir taip prikelti jas naujam gyvenimui. Sostinėje įrengti net 8 knygų mainų taškai.
Knygų mainų lentyna
Knygų mainų lentyna / Mainyk .lt nuotr.

Knygų mainų lentynos atsirado septyniose kavinių tinklo „Coffee Inn“ kavinėse ir kino teatre „Pasaka“. Būtent iš čia kiekvienas galės pasiimti jam įdomią knygą, prieš tai atsinešęs perskaitytą ar tiesiog jam nebereikalingą knygą ir tiesiog palikęs ją lentynoje.

„Kava su gera knyga – dar skanesnė. Pasaulyje seniai egzistuoja bibliotekėlės, kuriose galima skaityti knygą prie garuojančios kavos puodelio. Mainyk.lt knygų lentynos mūsų kavinėse yra dar daugiau: tai – tarsi migruojanti biblioteka, kurią kuriame visi mes, keisdamiesi knygomis“, – teigia idėją palaikančio tinklo „Coffee Inn“ bendrasavininkis Nidas Kiuberis.

Šiuo metu knygų mainų lentynos įrengtos „Coffee Inn“ septyniose kavinėse. Pilies ir Trakų gatvėse esančiose kavinėse jau egzistavusios lentynos pritaikytos naujam gyvenimui –čia pagaliau uždegta žalia šviesa mainytis. „Prieš tai šių kavinių lankytojai galėjo skaityti knygas vietoje, dabar tose lentynose pagaliau prasidės gyvenimas“, – pasakoja N.Kiuberis.

Artimiausiu metu knygų mainų lentyna turi atsirasti ir „Coffee Inn“ kavinėje Kaune.

Kino teatre „Pasaka“ esanti mainyk.lt lentyna traukia lankytojus ne tik knygomis, pagal kurias sukurti filmai. „Čia galima rasti ir detektyvų, ir biografijų, ir net kulinarinių knygų“, – teigia kino teatro projektų vadovė Andrė Jarutytė.

Ji priduria, kad kino mėgėjai knygomis mainosi noriai ir tvarkingai: „Galbūt būtų galima manyti, kad po savaitės lentyna liks tuščia, nes žmonės knygas tik ims ir nenorės nieko čia palikti. Tačiau mainymasis knygomis žavi atradimo džiaugsmu, mažina išlaidavimą ir nereikalingą vartojimą bei skatina knygas iš tiesų skaityti, o ne palikti jas kaupti dulkes namie“.

Neradę patinkančios knygos lentynose, lankytojai galės paiešką pratęsti mainyk.lt – daiktų mainų erdvėje internete. Čia esančioje duomenų bazėje yra 16 tūkstančių knygų.

2008-aisiais sukurtas mainyk.lt tapo vieta keistis nebenaudojamais daiktais: nuo drabužių ir įvairiausių technikos prietaisų, nuo sporto, laisvalaikio reikmenų iki baldų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius