-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ – jaukios istorijos vaikams

Pasodini sėklą – užauga medis. Iš kelių namų – miestas. Iš kūdikio – žmogus. Iš mažų, pradžioje nedrąsių svajonių – dideli darbai. Ir kartais žmonės, gyvenę visai netoli vienas nuo kito, tame pačiame mieste, susitinka tada, kai juos skiria tūkstančiai kilometrų.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Taip nutiko ir knygos „Meškių istorijos. Lubinų labirintų“ kūrėjoms Evelinai Daciūtei ir Rasai Kaper. Susipažinusios beveik prieš dešimtmetį darželyje, į  kurį vedė savo vaikus, vėl susitiko, kai jas skyrė jūros ir vandenynai. R. Kaper gyveno, siuvo meškiukus ir juos piešė Nyderlanduose,  E. Daciūtė svajojo apie istorijų pasakojimą Kinijoje. Pavasarį pradėtos kurti istorijos sugulė į knygą. 

„Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ autorės sako norinčios pasidalinti su vaikais pasakojimais apie svarbius dalykus, tačiau įkyriai nemoralizuojant. „Vaikams tereikia papasakoti, išvadas jie pasidaro ir patys. Kartais jos būna net labai netikėtos. Be to, vaikai yra iš prigimties smalsūs ir žingeidūs, tad jei norės pasigilinti, pasiaiškinti, taip ir padarys“, – mano naujos knygos kūrėjos, kurių vaikai ir buvo pirmieji istorijų klausytojai bei žiūrovai.  

Knygos veikėjams meškiams nutinka tokių dalykų, su kokiais susiduria ir vaikai: jie išgyvena baimę, sužino, kaip ją įveikti, klysta, taiso savo klaidas, mokosi dalintis, draugauti, patys ar padedami kitų sprendžia iškilusius klausimus. Knygoje atiduota ir savotiška duoklė šalims, kuriose gyvena naujosios knygos autorės: viena istorijų yra olandų pasakos, kita – kinų pasakojimo motyvais. Viso knygoje yra šešios istorijos, kurios skirtos 4-9 metų vaikams. Knygą „Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ išleido leidykla „Tikra knyga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius