Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų knygos rinkimuose dalyvauja ir Grigorijaus Kanovičiaus, ir Andriaus Tapino kūriniai

Devintą kartą Lietuvoje rengiami Metų knygos rinkimai. Šiemet juose dalyvauja ir pripažintų autorių, ir debiutantų kūriniai.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Literatūros naujienas, recenzijas, knygų konkursus rasite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir jūs! 

Skaitytojai Metų knygas rinks trijose kategorijose: suaugusiųjų, poezijos ir vaikų. Ekspertų komisijos iš viso atrinko penkiolika knygų, po penkias kiekvienoje kategorijoje, pranešė Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka.

Akcijoje dalyvaujančios knygos yra parašytos šiuolaikinių lietuvių autorių ir išleistos nuo 2012 metų rugsėjo 1 dienos iki 2013 metų rugpjūčio 31 dienos.

Knygos suaugusiems kategorijoje varžosi Grigorijaus Kanovičiaus romanas „Miestelio romansas“, Aistės Kisarauskaitės kūrinys „39 salto mortale“, Sigito Parulskio romanas „Tamsa ir partneriai“, Undinės Radzevičiūtės knyga „Žuvys ir drakonai“ bei Andriaus Tapino „Vilko valanda“.

Į metų poezijos knygos titulą pretenduoja Dainiaus Dirgėlos „Stebėtojo užrašai“, Valdo Gedgaudo „Stiprėjanti juoda“, Jono Kalinausko „Mano sodo vagis“, Artūro Valionio „Apytiksliai trys“ ir Dovilės Zelčiūtės „Džuljetos suknelė“.

Geriausią knygą vaikams galima rinkti iš šių kūrinių: Tomo S. Butkaus knygos „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“, Vitalijos Lapinos „Ar pažįsti Kiukį?“, Kęstučio Navako „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“, Antano Šimkaus „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ ir Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“.

Daugiausia skaitytojų balsų surinkę knygų autoriai tradiciškai bus apdovanoti Vilniaus knygų mugėje kitų metų vasario mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius