-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirė garsus Kanados rašytojas W.P.Kinsella

Kanadiečių rašytojas W.P.Kinsella, pagal kurio romaną buvo sukurtas didelio populiarumo sulaukęs filmas apie beisbolą „Svajonių laukas“, mirė būdamas 81 metų.
Kadras iš filmo „Svajonių laukas“
Asociatyvi nuotrauka: kadras iš filmo „Svajonių laukas“ / IMDB.com nuotr.
Temos: 1 Kanada

Kaip pranešė W.P.Kinsellos literatūros agentė Carolyn Swayze, rašytojas mirė penktadienį Hope, Britų Kolumbijoje, padedamas gydytojo. Daugiau informacijos apie jo mirtį nepateikiama.

Kanados įstatymai nuo šių metų birželio mėnesio leidžia nepagydomai sergantiems ligoniams pasitraukti iš gyvenimo su gydytojo pagalba.

Filmo „Svajonių laukas“ scenarijus skurtas pagal 1982 metais W.P.Kinsellos parašytą romaną „Basakojis Džo“. Romanas pasakoja apie ūkininką, kuris „balso“ liepiamas kukurūzų lauke įrengia beisbolo aikštelę, o joje susirenka žaisti praeityje buvę garsūs beisbolininkai. Juosta, kurioje pagrindinius vaidmenis atliko Kevinas Costneris, Jamesas Earlas Jonesas ir Ray Liotta, 1989 metais buvo nominuota „Oskarui“.

W.P.Kinsella, tikras beisbolo aistruolis, sakė, kad filmas jam labai patiko ir neslėpė, kad pirmą kartą jį žiūrėdamas susigraudino.

Kanados beisbolo šlovės muziejus 2011 metais rašytojui paskyrė Jacko Graney apdovanojimą už reikšmingus nuopelnus šalies beisbolui.

„Aš parašiau jį romaną prieš 30 metų ir didžiuojuosi, kad žmonės jį vis dar atranda. Panašu, kad jis išlaikys laiko išbandymą,“ – tuomet sakė rašytojas.

Jo kūrinys paveikė tūkstančius beisbolo gerbėjų visoje Kanadoje ir visame pasaulyje, – sakoma S.Crawfordo pareiškime, – Jo garsiausia knyga yra klasika tapęs romanas „Basakojis Džo“, paskatinęs sukurti „Svajonių lauką“, vieną iš mano mėgstamiausių filmų.

Scottas Crawfordas, vienas iš muziejaus vadovų, sakė esąs nuliūdintas žinios apie W.P.Kinsellos mirtį.

„Jo kūrinys paveikė tūkstančius beisbolo gerbėjų visoje Kanadoje ir visame pasaulyje, – sakoma S.Crawfordo pareiškime, – Jo garsiausia knyga yra klasika tapęs romanas „Basakojis Džo“, paskatinęs sukurti „Svajonių lauką“, vieną iš mano mėgstamiausių filmų.“

Dauguma W.P.Kinsellos knygų yra susijusios su beisbolu. Rašytojas išleido beveik 30 grožinės ir negrožinės literatūros kūrinių bei poezijos knygų, taip pat pelnė Kanados ordiną – vieną garbingiausių šalies apdovanojimų.

W.P.Kinsella buvo triskart vedęs. Rašytojas paliko dvi dukteris, kurios, pasak literatūros agentūros, rūpinosi juo paskutiniaisiais gyvenimo metais, ir kelis anūkus.

Rašytojas prašė palaidoti jį be iškilmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius