Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikinio meno gerbėjams – Onos Narbutienės premiją pelniusios knygos pristatymas

Gegužės 19 d. 16.00 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bus pristatoma Linos Navickaitės-Martinelli knyga „Pokalbių siuita. 32 interviu ir interliudijos apie muzikos atlikimo meną“.
Muzikinio meno gerbėjams – Onos Narbutienės premiją pelniusios knygos pristatymas.
Muzikinio meno gerbėjams – Onos Narbutienės premiją pelniusios knygos pristatymas. / „Versus aureus“ leidyklos nuotr.
Temos: 2 Menas Premija

Renginys vyks LMTA Vargonų auditorijoje (Gedimino pr. 42, III a., 316). Dalyvaus knygos autorė Lina Navickaitė-Martinelli, muzikologas Edmundas Gedgaudas, pianistas Rokas Zubovas, leidyklos „Versus aureus“ leidybos projektų vadovė Romualda Brastavičienė, renginį ves muzikologė Beata Baublinskienė.

Už novatoriškus muzikos atlikimo meno tyrinėjimus knygoje „Pokalbių siuita: 32 interviu ir interliudijos apie muzikos atlikimo meną“ Lina Navickaitė-Martinelli pelnė Onos Narbutienės premiją Lietuvos kompozitorių sąjungos geriausių 2010-ųjų muzikologijos darbų konkurse. Tiek autorę, tiek leidyklą nudžiuginęs apdovanojimas – puikus sutapimas: Linos Navickaitės-Martinelli knyga yra 500-oji leidyklos dovana skaitytojams.

Šioje knygoje pirmąkart lietuvių kalba pateikiama plati muzikos interpretacijos dėsnių panorama, atspindinti aktualiausią šio meno problematiką. Autorė gyvai ir vaizdžiai pristato populiarių, ryškių atlikėjų meną, jų meninę pasaulėvoką, estetinius ir praktinius svarstymus apie muzikos atlikimą. Originali knygos forma traukia savo muzikos interpretacijos aktualijomis ir „muzikiniais viražais“, galinčiais sudominti ne tik profesionalus, bet ir daugelį skaitytojų, padedančiais gretinti, lyginti Lietuvos ir kitų šalių menininkų veiklos savitumus.

Knygą sudaro Linos Navickaitės-Martinelli per pastaruosius kelerius metus padaryti interviu su įvairiais atlikėjais, ryškiais savo meno atstovais Lietuvoje ir pasaulyje, autorės esė apie muzikos interpretavimą. Autorė stengėsi aprėpti itin platų aptariamų temų ratą ir kalbino žymius Lietuvos ir pasaulio atlikėjus, atlikimo studijų mokslininkus, kritikus, muzikos atlikėjų edukacijos srities atstovus. Kiekvienas jų per savo prizmę atskleidė vis kitas muzikos atlikimo meno spalvas ir atspalvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius