Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus pasirodys pirmasis nuoseklus kultūrinis vadovas po daugiakonfesinį ir daugiatautį Vilnių

Vasario 21 d. leidykla „Baltos lankos“ išleis beprecedentį kūrinį Lietuvos istorijoje – kultūros istorikės, Lietuvos ambasadorės prie Šventojo Sosto Irenos Vaišvilaitės vadovą „Pasivaikščiojimai po krikščioniškąjį Vilnių“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

„Pasivaikščiojimai po krikščioniškąjį Vilnių“ – pirmas nuoseklus kultūrinis vadovas po daugiakonfesinį ir daugiatautį Vilnių.

Nuolat pabrėžiama, kad Vilniuje sugyveno krikščionybė, judaizmas ir islamas. Tačiau ne tik tuo Lietuvos sostinė išskirtinė Europoje, bet ir ilgalaike Rytų ir Vakarų, arba graikų ir lotynų, krikščioniškųjų tradicijų kaimynyste Vilniuje. Knygoje kalbama apie Rytų ir Vakarų krikščionybės palikimą ir dabartį Vilniuje, suprantamai atskleidžiamos ir su šių dienų patirtimi susiejamos pamirštos arba dabarties kasdienybei tolimos kultūros vertybių prasmės.

„Daug kartų suplėšytas Lietuvos istorijos ir kultūros audinys išsaugojo nenutrauktas gijas, kurios kaip mitinės Ariadnės siūlas gali padėti rasti taką prie gyvojo vandens versmių, be kurių Vilnius nebūtų tuo, kas jis yra, – vienas didžių Europos miestų, kurio nepažįstant ir nežinant apie čia besiskleidusią įvairialypę krikščioniškąją tradiciją neįmanoma kaip reikiant suprasti ne tik Lietuvos, bet ir Europos,“ – teigia knygos autorė Irena Vaišvilaitė.

Ši knyga nėra krikščionybės Vilniuje ar Lietuvoje istorija, nors joje gausu istorinių nuorodų. Tai bandymas pamatyti ne tik Vilniaus grožį, bet ir jo prasmę, atrasti ryšius, siejančius dailias menines formas su į kultūrą įaugusiu tikėjimu, jo pasakojimais, simboliais ir ženklais.

Unikalios pasivaikščiojimų žanrą atgaivinančios studijos pristatymas vyks vasario 25 d. 14 val. Vilniaus knygų mugės forume – LRT studijoje. Renginį ves filosofas, buvęs Lietuvos ambasadorius prie Šventojo Sosto Vytautas Ališauskas, dalyvaus knygos autorė Irena Vaišvilaitė, profesorius Alfredas Bumblauskas ir kunigas Julius Sasnauskas OFM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius