Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinius rekordus jau gerinanti knyga „Pusiau blogas“ pasirodys ir Lietuvoje

Šalies knygynus netrukus pasieks Sally Green debiutinė knyga paaugliams „Pusiau blogas“ (angl. Half bad).
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Baltos lankos“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Pirmoji trilogijos dalis du Guinesso rekordus sumušė dar net nepasirodžiusi knygynų lentynose: ji tapo į daugiausia kalbų verčiama debiutuojančios autorės knyga paaugliams ir apskritai į daugiausia kalbų verčiama debiutuojančios autorės knyga. Nuo pernykštės Bolonijos knygų mugės iki šiandien rankraščio vertimo teisės parduotos 47 šalims. Tai retas atvejis literatūros padangėje – paprastai į kitas kalbas verčiamos tik skaitytojų susidomėjimo jau sulaukusios knygos ir tik tuomet leidyklos ima varžytis dėl jų.

„Aš šiek tiek nustebusi, bet kartu ir pamaloninta, kad knyga pagerino du Guinesso rekordus. Dabar žinau, kad knyga „Pusiau blogas“ bus skaitoma visame pasaulyje“, – teigia Sally Green. Jau dabar autorė lyginama su šiuolaikinėmis paauglių literatūros žvaigždėmis Joanne K. Rowling, Stephenie Mayer ir Suzanne Collins.

Viena didžiausių Jungtinių Amerikos Valstijų kino studijų „Fox 2000“ įsigijo teises pagal šią knygą kurti filmą. Jį prodiusuos pasaulinę sėkmę pelniusios juostos „Saulėlydis“ prodiuserė Karen Rosenfelt.

Knygoje pasakojama istorija apie jauną vaikiną Neitaną. Nors manoma, kad šiuolaikiniame pasaulyje gyvena tik gerus darbus darantys baltieji raganiai ir blogais garsėjantys juodieji, Neitanas – pusiau baltasis, pusiau juodasis raganius. O štai jo tėvas – galingiausias ir baisiausias pasaulio juodasis. Todėl Neitaną medžioja visi. Jam tenka gyventi narve, pririštam, mušamam it šuniui, ir treniruotis tapti žudiku. Vienintelė viltis išlikti gyvam – pabėgti ir iš tėvo gauti tris dovanas, kurios padarytų jį tikru raganiumi ir suteiktų stebuklingų galių.

Literatūros kritikai pažymi, kad tai nėra tipinė šiuolaikinė knyga apie raganas. „Tai knyga apie raganas ir raganius, kurioje net ir ieškodami nerasite nė vienos pelėdos ir akinukų apskritais stiklais. Turbūt tai bus naujosios „Bado žaidynės“... Nuostabu ir visiškai įtikinama – man labai patiko“, – taip knygą vertina garsi rašytoja Kate Atkinson.

Vos prieš keletą savaičių Jungtinėje Karalystėje išleistą vieną trokštamiausių pasaulio knygų Lietuvoje skaitytojams pristato leidykla „Baltos lankos“. 

Knygos vaizdo klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius