-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasirodė Marguerite Duras romanas „Užtvara nuo vandenyno“

Romanas, kurį lietuvių kalba išleido Rašytojų sąjungos leidykla, turi autobiografinį pagrindą, tačiau rašytoja, pasakodama apie savo paauglystę Indokinijoje, aprėpė daugeliui žmonių svarbią ir užvaldančią temą: svajones apie laimingą gyvenimą.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Neturtingai našlės šeimai gresia skurdas ir bankrotas, septyniolikmetė dukra su vyresniu broliu visais būdais veržiasi iš namų. Ambicinga motina, kuriai nepasisekė prasigyventi iš išsinuomotos žemės, įsitraukia į turtingo žento medžioklę, tai jų šeimai būtų išsigelbėjimas. Mergina svajoja apie gyvenimą mieste, žavisi kino filmais. Tai emocingas, vargų ir vilčių, nuotykių ir humoro kupinas romanas.

Marguerite Duras – garsi prancūzų rašytoja, dramaturgė, kino režisierė, jos gyvenimas apipintas legendomis. Šiemet UNESCO mini jos gimimo šimtmetį. Sėkmė lydėjo ir Duras romaną „Užtvara nuo vandenyno”. Nors jį parašė dar būdama jauna, romanas per plauką negavo Goncourt'ų premijos.

Šią premiją rašytoja vis dėlto gavo vėliau, už kitą kūrinį – „Meilužis”. Pagal romaną „Užtvara nuo vandenyno” pastatyti du kino filmai, o teatruose – dvi pjesės. M. Duras savo gyvenimą dažnai paversdavo romanais, supindavo realybę ir fantaziją. Šiame kūrinyje ji pirmą kartą įvedė mėgstamus  motyvus – aistrą kino filmams, meilės istoriją su vyresniu kitataučiu, absoliučios meilės troškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius