Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios geriausios knygos, kurias 2016 metais skaitė Billas Gatesas

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas neslepia savo pomėgio skaityti. Priešingai – jis dažnai tai pabrėžia ir mėgsta dalintis skaitymo patarimais ir rekomenduoti knygas. Neatsitiktinai metams artėjant į pabaigą milijardierius pristatė geriausių 2016 metais perskaitytų knygų penketuką.
„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas
„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Gatesas nuo vaikystės buvo didelis knygų mėgėjas. Jis taip mėgo skaityti knygas, jog tėvai galiausiai įvedė taisyklę – jokių knygų prie pietų stalo.

Dabar milijardierius per savaitę perskaito po knygą ir dažnai savo tinklaraštyje dalijasi knygų apžvalgomis ir rekomendacijomis. Metams artėjant į pabaigą jis paskelbė geriausių 2016 metais perskaitytų knygų penketuką. Iš jo matyti, kad B.Gatesas pirmenybę skiria ne grožinės literatūros kūriniams.

Tiesa, šiais metais „Microsoft“ įkūrėjas taip pat skelbė rekomenduojamų knygų, kurias vertėjo perskaityti vasarą, sąrašą. Jį galite rasti paspaudę čia. Tarp geriausių metų knygų nėra nė vienos, kurią B.Gatesas rekomendavo skaityti vasarą.

O dabar susipažinkite – geriausios 2016 metai B.Gateso perskaitytos knygos, kurių pristatymui tradiciškai sukurtas specialus filmukas.

VIDEO: Billas Gatesas paskelbė penkias labiausiai patikusias 2016 metas išleistas knygas

„Shoe Dog“

Tai Philo Knighto atsiminimų knyga, pasakojanti apie vieną žinomiausių prekinių ženklų pasaulyje „Nike“. Kūrinyje bendrovės „Nike“ įkūrėjas pasakoja apie verslo pradžią ir tai, kaip jam pavyko pasiekti verslo aukštumų: 1963 metais iš įmonė iš viso pardavė batų už 8 tūkst JAV dolerių, o dabar skaičiuoja daugiau kaip 30 mlrd. JAV dolerių siekiančius pardavimus.

Knygos viršelis/Knyga „Shoe Dog“
Knygos viršelis/Knyga „Shoe Dog“

„Jis šią istoriją pasakoja taip nuoširdžiai, kaip tik gali“, – apie „Shoe Dog“ autorių pasakoja B.Gatesas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Amazon“ paskelbė geriausių 2016 metų knygų dešimtuką

„String Theory“

Knyga, kuri, rodos, pasakoja apie kokią nors teoriją. Tačiau tai nėra tiesa. Davidas Fosteris Wallace'as kūrinyje pateikia penkias esė apie tenisą. Šią sporto šaką mėgsta ir B.Gatesas.

Knygos viršelis/Knyga „String Theory“
Knygos viršelis/Knyga „String Theory“

Kaip savo tinklaraštyje juokauja „Microsoft“ įkūrėjas, skaitydami šią knygą viešoje erdvėje atrodysite protingesni – visi galvos, kad skaitote kokią nors mokslinę knygą. Išties „String Theory“ patiks ne tik tiems, kurie mėgsta žaisti tenisą, nes D.F.Wallace'as žodžiais kūrinyje žaidžia panašiai kaip Rogeris Federeris mosuoja rakete teniso korte.

„The Gene: An Intimate History “

Pulitzerio premijos laureato Siddhartho Mukherjee knygą tarp geriausių metų kūrinių įtraukė ir „The Washington Post“ (šį sąrašą galite rasti paspaudę čia). Tai knyga, kurioje autorius išsamiai nagrinėja genų inžineriją.

Knygos viršelis/Knyga „The Gene An Intimate History“
Knygos viršelis/Knyga „The Gene An Intimate History“

S.Mukherjee knygoje atsispiria nuo savo šeimos skaudžios patirties ir pasakoja apie vieną didžiausių pastarojo amžiaus atradimų – genetinius tyrimus. Jis brėžia liniją nuo Aristotelio ir Pitagoro laikų iki šių dienų mokslo pasiekimų, kurie atskleidė daug informacijos apie žmones. Tai kūrinys, kuriame užduodamas ir nagrinėjamas vienas esminių klausimų – kas nutiks žmonijai, kuomet mes išmoksime skaityti ir perrašyti mūsų genetinį kodą?

„The Myth of the Strong Leader“

Oksfordo universiteto profesorius Archie Brownas knygoje pasakoja apie politinę lyderystę. Tai autorius analizavo 50 metų. Kaip prisipažįsta B.Gatesas, šią knygą perskaityti jį paskatino šiais metais vykę JAV prezidento rinkimai.

Knygos viršelis/Knyga „The Myth of the Strong Leader“
Knygos viršelis/Knyga „The Myth of the Strong Leader“

Knygoje A.Brownas teigia, kad lyderiai, kurie įnešė didelį įnašą į pasaulio istoriją, yra ne tie, kuriuos mes suprantame kaip stiprius. Tikrieji lyderiai yra tie žmonės, kurie yra linkę bendradarbiauti ir nebijo pripažinti, kad nežino visų atsakymų.

„A.Brownas net nenutuokė, kokia jo knyga bus reikšminga 2016 metais“, – teigia B.Gatesas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „The New York Times“: geriausios 2016 metų knygos

„The Grid: The Fraying Wires Between Americans and Our Energy Future“

Tai viena iš tų knygų, kurias B.Gatesas apibūdina taip: knyga apie kasdieniškus ir įprastus dalykus, kurie yra įspūdingi. Gretchen Bakke knygoje pasakoja apie JAV elektros tinklus ir kokios ateities galima tikėtis šiame energetikos sektoriuje.

Knygos viršelis/Knyga „The Grid: The Fraying Wires Between Americans and Our Energy Future“
Knygos viršelis/Knyga „The Grid: The Fraying Wires Between Americans and Our Energy Future“

Kaip savo tinklaraštyje tikina. B.Gatesas, jei niekada nesusimastėte, kaip jūsų namus pasiekia elektra, tuomet turite perskaityti šią knygą, nes elektros tinklai ir jungtys yra vienas didžiausių stebuklų šiais moderniais laikais. „Aš manau, kad jūs turite žinoti, kaip sunku juos modernizuoti, kas yra svarbu norint siekiant žaliosios energetikos“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius