Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perleistas Adolfo Hitlerio manifestas „Mano kova“ jau išparduotas

Penktadienį Vokietijos knygynuose pasirodžiusi Miuncheno Šiuolaikinės istorijos instituto perleista Adolfo Hitlerio knyga „Mano kova“ („Mein Kampf“) jau išparduota, rašo „The Independent“.
Adolfo Hitlerio „Mano kova“ („Mein Kampf“)
Adolfo Hitlerio „Mano kova“ („Mein Kampf“) / „Scanpix“/AP nuotr.

4 tūkst. egzempliorių tiražu perleista knyga išparduota nepaisant didelės jos kainos. Knygynuose šis nacių biblija vadinamas kūrinys kainuoja 59 eurus.

Dar prieš išleidžiant šią knygą buvo didelis susidomėjimas „Mano kova“, kuri perleista pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Kaip skelbia „The Independent“, prieš knygos pasirodymą buvo sulaukta apie 15 tūkst. išankstinių knygos užsakymų, o vienas Berlyne įsikūręs knygynas visus egzempliorius jau buvo pardavęs įpusėjus pirmai prekybos dienai.

A.Hitlerio knyga sulaukė susidomėjimo ir iš užsienio šalių. Leidėjai sulaukė klausimų, ar knyga bus išversta į italų, prancūzų ir anglų kalbas. Norinčiųjų įsigyti šią knygą taip pat atsirado ir Turkijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Lenkijoje.

Knygą sudaro 1948 puslapiai, nors jos originalas yra tris kartus trumpesnis. Perleista A.Hitlerio knyga papildyta daugiau nei 3 tūkst. istorikų komentarų. Priėjimas prie kūrinio originalo yra ribojamas.

VIDEO: Vokiečiai perleido Adolfo Hitlerio knygą „Mano kova“

Kol kas nėra pranešama, ar į knygynus iškeliaus papildomas „Mano kovos“ tiražas.

Šių metų sausio 1 dieną baigė galioti knygos autorinės teisės, kurios priklausė Vokietijos Bavarijos regionui. Artėjant šiai datai apie „Mano kovos“ perleidimą kalbėjo ne tik Miunchene įsikūręs Šiuolaikinės istorijos institutas, bet ir Prancūzijos leidyklos.

Pirma „Mano kovos“ dalis buvo parašyta A.Hitleriui atliekant bausmę Landsbergo kalėjime 1925 metais. Šioje dalyje nacių vadas daugiausia kalba apie savo gyvenimą ir Vokietijos istoriją.

Po metų buvo išleista ir antra knygos dalis, kurioje A.Hitleris pasakoja apie nacių planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius