-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Poetas Gintaras Bleizgys kūrybos vakare pristatys naują knygą

Šį trečiadienį, gegužės 14 d., prieš pat prasidedant penkiasdešimtajam tarptautiniam, didžiausiam poezijos festivaliui Lietuvoje „Poezijos pavasaris“ ir gausiai jo renginių programai, festivalio organizatoriai Rašytojų klubas kviečia į kitokį susitikimą – autorinį vieno kūrėjo, vieno žmogaus kūrybos vakarą. Tai poeto Gintaro Bleizgio naujos eilėraščių knygos „Kai sėlinsi manęs“ sutiktuvės.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Renginio išvakarėse pasirodysianti knyga – jau septintasis savito poeto eilėraščių rinkinys. Tai sąžiningas, atviras bendravimas su pasauliu ir savimi, su šiuo laiku ir kitais laikais, lemiantis poetinį gyvybingumą visa ko, kas išgyvenama ir suvokiama. Tai poezija, tvirtinanti – „gyvybė visada laimi“, o toks tvirtinimas aprėpia egzistencijos, tikėjimo, priešybių regėjimo ir harmonijos prasmę. Ir knygos antraštėje užkoduota ši nuostata: pavadinimas „Kai sėlinsi manęs“ atėjo iš eilėraščio eilutės „išsikvėpink mirtie kai sėlinsi manęs“. Toks buvo ir pirminis eilėraščių rinkinio pavadinimas, o kodėl jis sutrumpėjo, autorius žada papasakoti vakaro metu.

Poezijos skaitymai, muzika, pasakojimai, klausimai ir atsakymai – toks bus vakaro formatas, kviesiantis publiką nelikti nuošaly ir kartu dalyvauti su autoriumi pasitinkant naująją knygą. Ne visai įprasta ir tai, kad šiame renginyje Gintaras Bleizgys bus vienas – be kitų poetų ar literatūros kritikų balsų.

Daugeliui Gintaras Bleizgys žinomas kaip poetas, literatūros kritikas, taip pat eseistas. Ankstesnysis jo eilėraščių rinkinys „Sodas“ (2012) buvo apdovanotas Julijono Lindės-Dobilo premija bei Jurgos Ivanauskaitės premija, skirta už kūrybinės sąmonės atvirumą ir intensyvumą, už poetinę drąsą ir galią kurti metafizinę tikrovę, už poetinio žodžio įtaigą, kai žodis yra daugiau nei žodis, bet „išsiplėšęs išsprogęs grynuolis“. Gegužės 14 d., 17.30 val., vakaro svečiai, knygos skaitytojai galės įsitikinti, kad ir naujasis eilėraščių rinkinys veiks šiame kūrybos lauke. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius