-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedama mokslo populiarinimo knygų serija, kurią bus galima parsisiųsti internetu

Lietuvos mokslų akademija išleido pirmąją mokslo populiarinimo serijos knygą „Trečioji pramonės revoliucija“. Žinomas JAV rašytojas ir aktyvus visuomenės veikėjas Džeremis Rifkinas paprastai ir suprantamai pasakoja, kaip energetiką, ekonomiką ir visą pasaulį keičia naujos jėgos.
Knyga „Trečioji pramonės revoliucija“
Knyga „Trečioji pramonės revoliucija“

Lietuvos mokslų akademijos atstovas ryšiams su visuomene dr. Rolandas Maskoliūnas sakė, kad akademijos ekspertų grupė sudarė aktualių ir pasaulyje žinomų mokslo populiarinimo knygų sąrašą Lietuvai, pagal kurį ir bus leidžiamos visos serijos knygos lietuvių kalba. Visas 12 knygų numatoma išleisti per pora metų. Po 1 tūkstantį egzempliorių bus išleista popierinių formatu ir platinama mokslo įstaigoms bei bibliotekoms, o visi besidomintys galės nemokamai atsisiųsti elektroninę versiją iš akademijos interneto svetainės www.lma.lt, kur visos knygos bus skelbiamos elektroniniu PDF formatu.

Pirmojoje serijos knygoje „Trečioji pramonės revoliucija“ Džeremis Rifkinas (Jeremy Rifkin) atskleidžia, kaip internetas ir alternatyvioji energetika kartu deda pamatus Trečiajai pramonės revoliucijai. Autorius siūlomas modelis remiasi prielaida, jog šimtai milijonų žmonių gaminasi žaliąją energiją savo namuose, biuruose ar gamyklose ir dalijasi ja vieni su kitais „energijos internetu“ – pasauliniu tinklu, kokiu šiandien visi keičiamės informacija.

Knygoje prognozuojama, jog toks energijos liberalizavimas skatins labiau tarpusavyje susijusią ekonominę veiklą ir platesnius komercinius mainus, sukurs glaudesnius tarpusavio santykius bei užtikrins subalansuotą ir saugią Žemės ekosistemos ateitį.

Elektroninę knygą galite atsisiųsti čia.

Pasak Rolando Maskoliūno, šiuolaikinis mokslo populiarinimas pasižymi formų bei metodų įvairove. Naudojamos įvairios žiniasklaidos priemonės, auga interaktyvumo reikšmė, nuo tradicinių formų (paskaitų) pereinama prie interaktyvių (eksperimentai laboratorijoje, ekskursijos, konkursai, žaidimai). Siekiama sudominti lankytojus, sužadinti jų smalsumą, akivaizdžiai parodyti, kaip veikia mokslas ir su kokiomis problemomis susiduria mokslininkai. Todėl pradedama mokslo populiarinimo knygų serija ne tiek svarbi savo spausdintine forma, kiek galimybe visiems knygas gauti ir skaityti elektroninėmis priemonėmis, jomis laisvai dalintis ir naudoti įvairiausiais tikslais.

Lietuvos mokslų akademija – pagrindinė valstybės institucija, vykdanti mokslo populiarinimo veiklą. Projektą „Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas“ Lietuvos mokslų akademija įgyvendina kartu su partneriais pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos prioritetą „Tyrėjų gebėjimo stiprinimas“. Projektą finansuoja Europos socialinis fondas, juo siekiama padėti didinti tyrėjų skaičių ir mažinti jų amžiaus vidurkį Lietuvoje. Mokiniams ir jaunimui skleidžiamos ir gilinamos žinios apie mokslą ir technologijas, moksle skatinama lyčių lygybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius