-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pulitzerio grožinės literatūros premija atiteko knygai apie Šiaurės Korėją

JAV Kolumbijos universitete paskelbti Pulitzerio premijos laimėtojai. Pagrindinės apdovanotų darbų temos – karai, diktatūros, rasiniai, etniniai klausimai.
Aamas Johnsonas
Adamas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

Šiais metais Pulitzerio premija už grožinį kūrinį skirta Adamo Johnsono knygai „The Orpahn Master's Son“, praneša huffingtonpost.com. Šioje knygoje pasakojama apie gyvenimą Šiaurės Korėjoje. Knygos herojus tampa grėsme diktatoriui Kim Jong-ilui, jis bando išgabenti iš šalies savo žmoną ir vaikus.

Žiuri pavadino šią knygą „be galo menišku romanu, kuris veda skaitytoją į pilną nuotykių kelionę totalitarinėje Šiaurės Korėjoje“. Tai trečioji 45 metų autoriaus knyga. 

„Aš norėjau nutapyti paveikslą to, ką reiškia būti paprastu žmogumi Šiaurės Korėjoje. Šios šalies piliečiams uždrausta bendrauti su užsieniečiais, todėl pagrindiniu mano pažinimo instrumentu buvo vaizduotė“, – sakė autorius, Šiaurės Korėjoje gyvenęs pusę metų. 

Praėjusiais metais šioje kategorijoje premija nebuvo skirta, ir tai sulaukė didelės kritikos visame pasaulyje. Ši premija laikoma prestižiškiausia JAV literatūroje, ją yra gavę tokie autoriai kaip Ernestas Hemingway'us, Williamas Faulkneris, Philipas Rothas. 

Kiti kandidatai gauti Pulitzerio premiją grožinio kūrinio kategorijoje buvo Nathan Englander kūrinys „What We Talk About When We Talk About Anne Frank“ bei Eoyn Ivey knyga „The Snow Child“, kuri yra pasirodžiusi ir lietuvių kalba. 

Istorijos kategorijoje buvo apdovanota Frederiko Logevallo knyga „Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America's Vietnam“, atskleidžianti amerikiečių požiūrį į karus Vietname XX amžiuje. 

Biografijos srityje buvo apdovanota knyga „The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo“, kurią parašė Tomas Reissas. Poezijos srityje premija skirta Sharon Olds už „Stag's Leap“. 

Negrožinės literatūros srityje buvo įvertintas Gilbertas Kingas už knygą „Devil in the Grove: Thurgood Marshall“, kurioje pasakojama apie įžymų amerikiečių advokatą, tapusį pirmuoju juodaodžiu federalinio teismo teisėju JAV istorijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius