Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai nori uždrausti Karlsoną, kuris gyvena ant stogo

„Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ gali būti išvarytas iš Rusijos nepaisant savo populiarumo šioje šalyje, nes Švietimo ministerija šią Astridos Lindgren knygą įvardija kaip šeimai nepalankią literatūrą, praneša naujienų portalas thelocal.se.
Karlsonas
Karlsonas / Kadras iš „Youtube“

Karlsonas pasauliui buvo pristatytas 1955 metais. Istorija apie smaližių su propeleriu ant nugaros, susidraugaujantį su mažu berniuku, į Sovietų Sąjungą pateko aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir iki šiol Rusijoje yra mylima.

Lindgren muziejus Stokholme netgi išmokė savo personalą kelių rusiškų frazių, kad galėtų pasitikti turistus iš Rusijos. Kartais Rusijos turistai sudaro net 80 proc. muziejaus lankytojų.

Švedų radijas neseniai pranešė, kad Rusijos švietimo ministerija turi idėją uždrausti visas nepatriotines ir tradicinių šeimos vertybių nepuoselėjančias knygas. 

Knyga „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ Rusijoje gali būti uždrausta todėl, kad skatina nenorimus santykius tarp vaikų ir tėvų bei nedera su "rusiškomis" vertybėmis.

Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ ir sekite naujienas apie literatūras bei dalyvaukite knygų konkursuose.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius