Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų rašytojas Michailas Šiškinas atsisakė atstovauti savo šaliai: jis teigia, kad ten valdžią užgrobė korumpuotas, nusikalstamas režimas

Vienas garsiausių šiuolaikinių Rusijos rašytojų Michailas Šiškinas atsisakė dalyvauti didžiuliame tarptautiniame literatūros renginyje, nes nenori atstovauti Rusijai – šaliai, kurioje, anot kūrėjo, „valdžią užgrobė korumpuotas, nusikalstamas režimas ir kur valstybę valdo vagių piramidė“.
Michailas Šiškinas
Michailas Šiškinas / Nuotr. iš „Wikipedia“

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Kaip skelbia guardian.co.uk, M.Šiškinas, kuris laimėjo tris svarbius Rusijos literatūros apdovanojimus, iš pradžių buvo sutikęs dalyvauti  šių metų „Book Expo America“ renginyje, tačiau vėliau šį sutikimą atšaukė. Jis teigė, kad atstovauti Rusijai jam neleidžia etiniai įsitikinimai. 

Jis teigė, kad paskutiniai Rusijos politiniai įvykiai, ypač praėjusių metų, šalyje sukūrė situaciją, kuri yra visiškai nepriimtina ir žeminanti tiek šalies žmones, tiek jos kultūrą. „Tai, kas vyksta mano šalyje, daro gėdą man kaip rusui ir kaip Rusijos piliečiui. Dalyvaudamas knygų renginyje, būdamas oficialios delegacijos nariu ir kaip rašytojas naudodamasis visais privalumais bei galimybėmis, tuo pačiu aš įsipareigočiau atstovauti valdžiai, kurios vykdomą politiką aš laikau griaunančia šalį ir kurios oficialią sistemą aš atmetu“, – teigė rašytojas, kurio knyga „Laiškų knyga“ neseniai pasirodė ir lietuvių kalba.

Jis rašė, kad „šalis, kurioje valdžią užgrobė korumpuotas, nusikalstamas režimas, kur valstybę valdo vagių piramidė, kur rinkimai tapo farsu, kur teismai tarnauja valdžiai, o ne teisingumui, kur yra politinių kalinių, kur valstybinė televizija virto prostitute, kur apsimetėliai priima beprotiškus įstatymus, grąžinančius mus į viduramžius, negali būti mano Rusija“. 

M.Šiškinas sako norintis atstovauti kitokiai Rusijai – šaliai, kurioje ginamos žmonių teisės, kurioje yra laisva žiniasklaida, skaidrūs rinkimai ir laisvi žmonės. 

Rašytojas teigė, kad tai yra jo vieno apsisprendimas, jis nesikonsultavo su jokiais kitais rašytojais, pakviestais į Niujorką. 

Nuo 1995 metų M.Šiškinas gyvena Šveicarijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius