-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šį rudenį daugiausia dėmesio skirta lietuvių rašytojams ir jų knygoms

Šią savaitę pasibaigė pirmą kartą šalyje įgyvendinta iniciatyva „Šiuolaikinių lietuvių autorių knygos. Atrask ir didžiuokis“. Jos metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas šiuolaikiniams lietuvių rašytojams bei jų kūrybai. Iniciatyvos metu net 13-oje Lietuvos miestų buvo surengti beveik 60 susitikimų su 30 rašytojų. Šią iniciatyvą įgyvendino knygynų tinklas „Pegasas“ kartu su šalies leidyklomis „Alma littera“, „Tyto alba“, „Baltos lankos“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“ ir „Šviesa“.
Sigitas Parulskis
Sigitas Parulskis / Ritos Valiukonytės nuotr.

Pasak knygynų tinklo „Pegasas“ vadovės Lilijos Tolbatovos, šį rudenį knygynai pritraukė gerokai daugiau lankytojų nei įprastai tokiu metu.

„Gera žinoti, kad žmones apsilankyti knygynuose paskatino būtent lietuviai rašytojai ir jų knygos – susitikimai su kiekvienu iš autorių buvo gausiai lankomi. Kai kurie rašytojai po knygų pristatymo likdavo pabendrauti su skaitytojais dar keletą valandų, kiti, diskutuodami su gerbėjais, sulaukdavo ir knygynų darbo pabaigos. Esame tikri, kad tiek lietuviškos literatūros mėgėjams, tiek ją atradusiems šie susitikimai buvo labai įdomūs ir turiningi. Tikimės, kad ši iniciatyva ne vienam lietuviui sužadino nacionalinio pasididžiavimo jausmą“, – sako L. Tolbatova.

Gera žinoti, kad žmones apsilankyti knygynuose paskatino būtent lietuviai rašytojai ir jų knygos – susitikimai su kiekvienu iš autorių buvo gausiai lankomi.

Šį rudenį knygų mylėtojai visoje Lietuvoje turėjo galimybę susitikti ne tik su kasdien matomais, bet ir rečiau viešai pasirodančiais rašytojais.

Susitikimai su lietuvių rašytojais buvo skirti ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pasak L. Tolbatovos, pažymėtina tai, kad iš visų renginių daugiausiai populiarumo ir susilaukė susitikimai su rašytoja vaikams Lina Žutaute bei jos organizuoti „Kakės Makės gimtadieniai“.

Tuo metu leidyklos „Tyto Alba“ direktorė Lolita Varanavičienė pabrėžia pačių lietuvių autorių atsidavimą savo darbui bei atsakingumą – visi autoriai susitikimams su savo skaitytojais ruošėsi labai atsakingai.

„Labiausiai įsiminė rašytojų atsakingumas. Kadangi teko stebėti visus šios iniciatyvos „užkulisius“, mačiau, kaip visi kalbėtojai jaudinasi, kaip ruošiasi ir kiek deda pastangų, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas. Gera žinoti, kad visi autoriai vertino ir gerbė projektą visa širdimi. Būtent dėl to norisi, kad ši iniciatyva – galimybė parodyti, kad turime šaunių lietuvių autorių, kurie geba kurti – taptų tradicija. Tai labai aktualus ir svarbus projektas ne tik mūsų knygų industrijai, bet ir pačiai šaliai“, – teigia L. Varanavičienė.

Būtent dėl to norisi, kad ši iniciatyva – galimybė parodyti, kad turime šaunių lietuvių autorių, kurie geba kurti – taptų tradicija.

Pasibaigus šalies leidyklų bei knygynų tinklo „Pegasas“ iniciatyvai, dėmesys lietuviškoms knygoms šiais metais nesibaigia. Lapkričio 10 d. prasideda Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama akcija „Knygų Kalėdos 2014“. Jau ketvirtus metus rengiama iniciatyva, kurios partneris nuo pat pradžios yra knygynų tinklas „Pegasas“, šiais metais taip pat ragina prisiminti lietuviškas knygas ir dovanoti šalies bibliotekoms lietuvių grožinės literatūros kūrinių, knygų apie Lietuvos istoriją, enciklopedinių leidinių ir žinynų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius