Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet Pulitzerio premija už grožinį kūrinį įteikta nebus

Šiemet pirmą kartą per 35 metus nebus įteikta Pulicerio premija už grožinės literatūros kūrinį. Nors į sąrašą pateko trys amerikiečių rašytojai, tačiau Pulicerio premijos komitetas šiais metais nesugebėjo vieningai apsispręsti.
Davido Fosterio Wallace'o kūrinys „The Pale King“
Davido Fosterio Wallace'o kūrinys „The Pale King“ / wikipedia.org nuotr.

Susiję: pirmosios Pulitzerio premijos

Į finalininkų sąrašą pateko JAV rašytojas Davidas Fosteris Wallace'as su kūriniu „The Pale King“. Romanas sudarytas iš užrašų, likusių po rašytojo mirties 2008 metais. Taip pat rašytojų Karen Russell romanas „Swamplandia!“ ir Deniso Johnsono „Train Dreams“. Tačiau 10 tūkst. dolerių prizas nebuvo paskirtas nė vienam iš šių rašytojų.

Sigas Gissleris, Pulitzerio premijos komiteto pirmininkas, teigė, jog pagrindinė priežastis, kodėl nebus įteikta premija už grožinės literatūros kūrinį, yra ta, jog nė vienas iš trijų kūrinių balsavimo metu negavo daugumos balsų.

„Yra ir daugiau faktorių, kodėl buvo primintas toks sprendimas, tačiau mes neketiname leistis į detalesnius paaiškinimus“.

Toks komiteto sprendimas daugumos rašytojų buvo sutiktas kritiškai. Rašytoja Jane Smiley, gavusi Pulitzerio premiją  1992 metais, „Associated Press“ parašė elektroninį laišką, kuriame išsakė savo nusivylimą.

„Negaliu patikėti, jog nė vienas kūrinys nebuvo vertas apdovanojimo. Tiesiog gėda. Tačiau komitetas kartais tikrai nesugeba susitarti ir apdovanojimo neįteikimas – puikus to įrodymas. Tai tikrai blogai“, – aiškino Jane Smiley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius