-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skelbiamas pilietiškos ir patriotiškos knygos konkursas

Krašto apsaugos ministerija (KAM) ir Lietuvos leidėjų asociacija skelbia kasmetinį pilietiškos ir patriotiškos metų knygos konkursą.
Trispalvė
Trispalvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jau šeštajame knygų konkurse Patriotų premijoms laimėti bus vertinamos knygos, išleistos per 2015 metus. Trijų knygų autoriai Patriotų premijų laureatais bus paskelbti ir apdovanoti tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje 2016 m. vasario 25 dieną.

Patriotų premijomis siekiama skatinti Lietuvos ir užsienio autorius rašyti pilietiškumo ir patriotizmo tematika, per knygą skiepyti meilę ir ištikimybę savo šaliai. Konkursui kviečiama pateikti grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygas, išleistas per 2015 metus Lietuvoje ir kitose šalyse.

Paraiškas Lietuvos leidėjų asociacija priims iki sausio 15 dienos. Jas vertins komisija, kurią sudaro penki Lietuvos leidėjų asociacijos deleguoti literatai ir du Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Iš viso komisija galės skirti tris Patriotų premijas, vieną iš jų – už knygą vaikams. Premijos gali būti ir neskirtos komisijai nusprendus, kad jų skirti nėra už ką. Pinigines premijas įsteigė KAM, vieną premiją sudaro 1,5 tūkst. eurų.

Ankstesnės premijos už jų darbus skirtos rašytojams bei knygų autoriams Justinui Sajauskui, Agnei Žagrakalytei, Andriui Tapinui, Alvydui Šlepikui, Rūtai Šepetys ir kitiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius