Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stepheno Kingo sūnus žengia tėvo pėdomis: atsikratė tėvo šešėlio ir skina premijas

Nėra lengva būti garsaus žmogaus vaiku. Dar sunkiau tiems, kurie nusprendžia sekti pripažinimo sulaukusių tėvų pėdomis ir pasirenka tą pačią profesiją. Tokius žmones nuolat lydi lyginimas su tėvais. Tai patyrė ir garsaus rašytojo Stepheno Kingo sūnus Josephas Hillstromas Kingas. Jis pasirinko rašytojo kelią, rašo „The Telegraph“.
Joe Hillas
Joe Hillas / www.joehillfiction.com nuotr.

Nenorėdamas būti tapatinamu su tėvu, J.H.Kingas stengėsi kiek įmanydamas nuslėpti bet kokias sąsajas su juo.

„Kai pradėjau rašyti, turėjau sužinoti, ar kas nors pirktų mano kurtas istorijas dėl jų gerumo, o ne todėl, kas yra mano tėvas“, – sako rašytojas.

Pirmaisiais rašytojo metais J.H.Kingas eidamas į susitikimus su leidėjais slėpė, kad yra S.Kingo sūnus. Jis ir kūrė ne savo tikruoju vardu, susikūrė pseudonimą – Joe Hillas.

Visgi 2007 metais internete pasklido gandai apie autoriaus giminystės ryšį su S.Kingu. Taip oficialiai pasaulis sužinojo, kad Joe Hillas yra siaubo meistru vadinamo rašytojo S.Kingo sūnus.

Visgi J.H.Kingui tai nerūpėjo – iki jo giminystės ryšių žiniasklaidoje atskleidimo jis jau buvo išleidęs daugiau nei 20 apsakymų, laimėjęs keletą literatūrinių premijų, o jo romanas „Heart Shaped Box“ spėjo pasipuikuoti aštuntoje „The New York Times“ bestselerių sąrašo vietoje.

„Kartą man draugas sakė, kad būtų didelė klaida pradėti rašyti, nes aš niekada negalėsiu pabėgti nuo tėvo šešėlio. Visada džiaugiausi, kad neklausiau draugo patarimo“, – juokiasi S.Kingo sūnus.

Visgi stebėtina, kaip 44-erių rašytojui pavyko ilgai nuslėpti, kas yra jo tėvas, nes jis, kaip rašo „The Telegraph“, yra labai panašus į S.Kingą.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Kingas
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Kingas

Šiuo metu Joe Hillas pristato savo naujausią romaną „The Fireman“, kuriame pasakojama apie viruso žalojamą Ameriką.

O kaip jis pradėjo kurti? Tai įvyko tuomet, kai jam tebuvo 12 metų.

Pirmaisiais rašytojo metais J.H.Kingas eidamas į susitikimus su leidėjais slėpė, kad yra S.Kingo sūnus.

„Būdamas vaikus aš neskaitydavau žurnalų ar ko nors panašaus. Aš rašydavau. Aš grįždavau iš mokyklos ir matydavau, kad tėtis dirba prie vienos knygos, mama – rašo savo knygą. Suvokiau, kad ir aš turiu taip daryti ir tikėtis, kad vieną dieną man tai atsipirks. Taip ir nutiko“ – pasakojo Joe Hillas.

Beje, jo motina Tabitha King taip pat žinoma rašytoja.

Būdamas šešiolikos metų Joe Hillas pradėjo aktyviai bendradarbiauti su tėvu. Vasaros metu jis per dieną parašydavo po penkis puslapius teksto, kurį peržiūrėdavo, įvertindavo ir redaguodavo pats S.Kingas.

„Mes kalbėdavomės apie tai, ką reikia keisti mano kuriamoje istorijoje. Iš jo išmokau, kokia yra didelė rašymo galia“, – S.Kingo pamokas prisimena jo sūnus.

Gage Skidmore/Wikipedia nuotr./Joe Hillas
Gage Skidmore/Wikipedia nuotr./Joe Hillas

Šiuo metu Kingai yra tikra rašytojų šeima. Garsiais autoriais yra ne tik S.Kingas, T.King ir Joe Hillas, bet ir jaunesnis jo brolis Owenas ir įseserė Kelly Braffet.

„Mes kalbėdavomės apie tai, ką reikia keisti istorijoje. Iš jo išmokau, kokia yra rašymo galia“, – S.Kingo pamokas prisimena jo sūnus.

„Mes vieni su kitais dalinamės savo rankraščiais ir kalbamės apie tai, ką šiuo metu dirbame. Tai didelė grupė žmonių, kurioje dalijamės idėjomis“, – pasakoja Joe Hillas.

Iš viso rašytojas yra sukūręs keturis romanus. Vienas iš jų – „Horns“ – 2014 metais buvo ekranizuotas. Šiame filme vaidino žinomas aktorius Danielis Radcliffe'as.

Knyga išleista po sunkaus periodo rašytojo gyvenime. Tuo metu jis ne tik sunkiai sirgo, bet ir išgyveno skyrybas su žmona.

Šiuo metu Joe Hillas gyvena Naujajame Hampšyre ir savo tris paaugles dukras lanko savaitgaliais. Kaip sako pats autorius, nė viena iš jų nerodo didelio susidomėjimo šeimos verslu tapusiu knygų rašymu.

„Dar yra laiko“, – svarsto jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius