Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijoje įteikta A. Lindgren premija

Stokholme įteikta rašytojos Astridos Lindgren premija, bendrapavardei, ir taip pat švedei – rašytojai Barbro Lindgren.
Barbro Lindgren
Barbro Lindgren / „Scanpix“ nuotr.

Švedijos princesė Viktorija įteikia šiemetinę Astridos Lindgren atminimo premiją 77 metų rašytojai ir iliustruotojai – taip pat švedei ir bendrapavardei – Barbro Lindgren. Rašytoja rašo įvairaus amžiaus vaikams. Ji kuria paveikslėlių knygas, poeziją, knygas jaunesniesiems paaugliams. Rašytoja debiutavo 1965 metais ir išleido daugiau nei 100 pavadinimų knygų, kurios išverstos į daugiau nei 30 kalbų. Į lietuvių kalbą šios autorės knygų nėra išversta.

A. Lindgren atminimo premiją 2002 metais po rašytojos mirties įsteigė Švedijos vyriausybė. Dėl apdovanojimo turi teisę varžytis rašytojai, iliustruotojai, pasakotojai ir skaitymą skatinančios organizacijos.

Tai didžiausias apdovanojimas pasaulyje už nuopelnus vaikų ir jaunimo literatūrai, kurios piniginis fondas – 5 milijonai Švedijos kronų (445 tūkst. eurų). Ši suma kasmet įteikiama vienam ar keletui laimėtojų. Premijos pagrindinis tikslas yra skatinti pasaulio domėjimąsi vaikų ir jaunimo literatūra bei stiprinti vaikų teises visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius