Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp pretendentų į apdovanojimą už blogiausią sekso aprašymą – ir Haruki Murakami

Paskelbtas trumpasis sąrašas kūrinių, kurie pretenduoja gauti apdovanojimą už blogiausią sekso scenų aprašymą literatūroje, skelbia guardian.co.uk.
Haruki Murakami
Haruki Murakami / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarp pretendentų gauti šį ne itin malonų apdovanojimą yra ir japonų autorius Haruki Murakami su romanu „Bespalvis Cukuru Tadzakis ir jo klajonių metai“, ir australų rašytojas Richardas Flanaganas, kuris šiemet gavo „Booker“ apdovanojimą už romaną „The Narrow Road to the Deep North“. 

Šie rinkimai vyksta nuo 1993 metų, ir šiemet surengti 22 katą, juos organizuoja „Literary Review“. Šios nominacijos organizatoriai teigia norintys „atkreipti dėmesį į blogai, mechaniškai, daugžodžiaujant aprašytas sekso scenas modernioje literatūroje ir paskatinti nerašyti tokiu būdu“. 

Praėjusiais metais šis apdovanojimas skirtas Manil Suri už knygą „The City of Devi“, kur seksas buvo aprašomas lyginant jį su supernovų sprogimais. „Viso gyvenimo pasiekimas už blogą sekso aprašymą“ 2008 metais skirtas Johnui Updike'ui. 

Visą trumpąjį sąrašą ir citatas aprašant seksą galite rasti čia. 

Daugiau informacijos apie literatūrą ir knygų konkursus rasite ir „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir jūs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius