-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teisingas pasirinkimas“ – knyga, lyginama su „Rugiuose prie bedugnės“

Shawno Goodmano „Teisingas pasirinkimas“ – antroji VšĮ „Gelmės“ leidžiamos serijos jaunimui „Paribio istorijos“ knyga. Šių istorijų veikėjai iš tiesų yra atsidūrę ties riba: gyvenimo ir mirties, vienatvės ir bendrystės, ligos ir išgijimo, meilės ir atstūmimo, pasmerkimo ir atleidimo, nuopuolio ir pakilimo naujam gyvenimui.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Serija skirta tiems, kurie žino, kad riba tarp gėrio ir blogio, šviesos ir tamsos yra slidi, perregima ir vos juntama. Turi gerai įsižiūrėti ir visada atsiminti, jog per gyvenimą reikia žengti labai atsargiai – nesužeidžiant, nepaminant kito, ištiesiant ranką ir pakišant petį, nes niekada nežinai, kada pats balansuosi ant savosios bedugnės krašto.

Tik išleistas „Teisingas pasirinkimas“ atsidūrė geriausių knygų jaunimui dešimtuke ir pelnė literatūrinių apdovanojimų. Kritikų jis lyginamas su Jerome’o Davido Salingerio romanu „Rugiuose prie bedugnės“.

Penkiolikmetis Džeimsas įpratęs rūpintis savimi nuo tada, kai mama susidėjo su girtaujančiu draugu Ronu, o vyresnysis brolis Luisas išėjo iš namų. Džeimsas ieško paguodos knygose ir siekia Luiso meilės ir pripažinimo. Dėl to padeda jam prekiauti narkotikais, manydamas, kad daro broliui gerą darbą ir kad yra kietas.

Ką aš apgaudinėju? Nesu suknistas narkotikų prekeivis. Mokykloje teko matyti vaikų, kurie perpardavinėdavo narkotikus, bet aš juk ne toks. Jie su tatuiruotėmis, didžiuliais auksiniais žiedais ir sportbačiais už šimtą dolerių. Jie moka muštis, grubiai kalba ir varo žmonėms siaubą. Žmonės jų bijo. O manęs niekas nė nemano bijoti; esu tuo tikras.

Shawnas Goodmanas – amerikiečių rašytojas ir mokyklos psichologas, dirbęs keliose nepilnamečių kolonijose. Bendravimas su nuteistaisiais įkvėpė jį parašyti puikias knygas jaunimui „Viltis“ ir „Teisingas pasirinkimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius