Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių biblioteka tapo pažangiu kalbų mokymosi centru

Šiuolaikinė biblioteka jau nėra vien tik knygų išdavimo vieta. Šiais – Nacionaliniais bibliotekų metais – tai geriausiai mums patvirtina ne viena modernėjanti, vis naujas paslaugas savo bendruomenei teikianti Lietuvos biblioteka. Apsilankėme Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės bibliotekoje, kur vykdomas projektas ,,Moki žodį-randi kelią“. Jame dalyvaujantys telšiškiai bibliotekoje mokosi anglų, vokiečių, rusų, prancūzų, ispanų ir švedų kalbų.
Telšių biblioteka tapo pažangiu kalbų mokymosi centru
Telšių biblioteka tapo pažangiu kalbų mokymosi centru / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Telšiai Biblioteka

Bendrai projekto metu numatyta suorganizuoti 50 kalbų mokymosi užsiėmimų 14-ai grupių po 10 žmonių Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje bei Varnių, Luokės, Tryškių, Ryškėnų, Žarėnų, Rainių filialuose. Gyventojai taip pat gali mokytis kalbų bibliotekoje ir savarankiškai, tam sudarytos visos sąlygos.

Bibliotekos direktoriaus pavaduotoja ir projekto vadovė Vida Urnikienė pasakojo, kad šiemet kalbų mokytis bibliotekoje kviečia pirmiausia specialistus, kuriems sklandus bendravimas užsienio kalbomis reikalingas jau dabar, darbinėje ar kūrybinėje veikloje.

„Mūsų vykdomame projekte ,,Moki žodį-randi kelią“ numatytos savarankiško kalbų mokymosi priemonės padeda vietos bendruomenės atstovams efektyviau bendrauti užsienio kalbomis, taip skatinant verslumą, mažinant nedarbo lygį, sėkmingai integruojant specialiųjų poreikių grupes į visuomeninį ir kultūrinį gyvenimą“, – sakė bibliotekos vadovė.

Vietos bendruomenę užsienio kalbų mokyti pasišovusi Telšių biblioteka įsigijo modernią kalbų mokymosi įrangą, kurios programoje naudojama daugiau nei 40 skirtingų mokymosi metodų bei įdiegtas balso atpažinimo ir vertinimo funkcionalumas.

Bibliotekoje sutikta švietimo centro metodininkė Nijolė Vaičekauskė papasakojo, kad šiuolaikiniams žmonėms kalbų mokymuisi dažnai stinga laiko, todėl būtina rasti metodus, kaip kalbos mokymosi procesą padaryti maksimaliai patogų. Pavyzdžiui – sudaryti sąlygas kalbos mokytis bėgiojant, dirbant virtuvėje ar sode, arba tiesiog išėjus pasivaikščioti, mokymosi elektronines pamokas nusikopijuojant į savo mobilųjį įrenginį.

Šiemet 45 Lietuvos viešosios bibliotekos kartu su partneriais įgyvendina Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projekto „Bibliotekos pažangai 2“ ir Kultūros ministerijos iš dalies finansuojamus projektus, kuriais siekiama gerinti vietos bendruomenių gyvenimo kokybę. Šie projektai sudaro sąlygas, atnaujinant infrastruktūrą, bibliotekoms plėsti savo paslaugų pasiūlą ir kurti partnerystę su verslu, vietos valdžios institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis bei kitomis bibliotekomis.

Iš viso bibliotekų projektams finansuoti skirta 1 mln. 200 tūkst. eurų. Projektus jos turės įgyvendinti iki 2016 m. vidurio.

Straipsnio garso įrašą klausykitės čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius