Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje – „Facebook“ direktorės knyga

Vasario 20–23 d. vyksiančios Vilniaus knygų mugės metu leidykla „Baltos lankos“ Lietuvos skaitytojams pristatys vienos įtakingiausių pasaulio moterų − „Facebook“ vykdomosios direktorės Sheryl Sandberg knygą „Būkime prieky. Moterys, darbas ir siekis vadovauti“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Baltos lankos“ nuotr.

2012 m. Sh. Sandberg pateko į žurnalo „Time“ renkamą įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuką, jos turtas vertinamas maždaug 1 mlrd. JAV dolerių, metinės pajamos be turimų akcijų grąžos siekia apie 0,6 mln. JAV dolerių. Ji yra ne tik „Facebook“ vykdomoji direktorė, bet ir pirmoji moteris „Facebook“ valdyboje bei... dviejų dukrų mama. 2013 m. JAV pasirodžiusi jos knyga „Būkime prieky. Moterys, darbas ir siekis vadovauti“ sukėlė tikrą diskusijų audrą, pradedant puolimu skatinti į aukščiausias verslo pozicijas įtraukti daugiau moterų, baigiant teiginiais, kad moters karjera neįmanoma be šeimos paaukojimo.

„Šią knygą pasirinkome neatsitiktinai, − teigia leidyklos „Baltos lankos“ direktoriaus pavaduotoja Kotryna Žukaitė. – Orientuojamės į moterų auditoriją: norime padėti joms, padrąsinti ir įkvėpti ir neabejojame, kad Sh. Sandberg „Būkime prieky“ bus joms naudinga. Ir, žinoma, vyrams!“ Leidykla jau ne pirmus metus akcentuoja moterų temą: leidžia tiek psichologinę, tiek filosofinę, tiek grožinę literatūrą, skirtą būtent moterų problemoms, taip pat ir knygas, atspindinčias moterų situaciją kitose šalyse bei kitose kultūrose. 

Knygoje „Būkime prieky“ Sh. Sandberg dalinasi savo asmenine patirtimi, kaip jai sekėsi karjeros siekius derinti su pareigomis šeimoje, ir nevengia atskleisti Silicio slėnio realijų, kurios dažniausiai prasprūsta pro verslo temomis rašančių autorių akis. Pavyzdžiui, kodėl kai kuriose Silicio slėnyje įsikūrusių įmonių atstovybėse nėra moterų tualetų? 

Nors Sh. Sandberg perteikiama patirtis labiausiai susijusi su moterų karjeros problemomis JAV, jos stebėtinai panašios ir į daugelio Lietuvos moterų – tai abejonės savo sugebėjimais, baimės kovoti už savo vietą po saule ir galiausiai sprendimai, kada susilaukti vaikų, kad neprarastum darbo, ir kaip dalintis pareigas šeimoje su sutuoktiniu. Galiausiai – ką viena įtakingiausių pasaulio moterų darė, kai jos trimetė dukra apsikabinusi koją neleisdavo išvykti į komandiruotę? 

Lietuviškas knygos leidimas taip pat papildytas duomenimis, iliustruojančiais moterų padėtį Lietuvoje, taigi mūsų skaitytojos čia išvys ir ne visuomet linksmą savo pačių paveikslą. Kaip jį pakeisti? Sh. Sandberg teigimu, tereikia daryti tai, ką darytum, jei nebijotum...

Sh. Sandberg knygos „Būkime prieky. Moterys, darbas ir siekis vadovauti“ pristatymas vyks vasario 22 d. 14 val. Vilniaus knygų mugėje 5.2 salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius