-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 04

19-metė italų pianistė Alice Baccalini savo talentą pristatys ir Vilniuje

19-metei italų pianistei Alice'ai Baccalini gaivališkas talentas anksti atvėrė solidžių Europos salių duris. Dėl Italų kultūros instituto jos žavesį pajus ir Vilniaus publika, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Alice Baccalini
Alice Baccalini / Asmeninio archyvo nuotr.

Kristupo vasaros festivalis pateko į šios simpatiškos virtuozės vasaros maršrutą, vingiuojantį per Europos sostines.

Pažvelgus į A. Baccalini dienotvarkę, net nesitiki, kad ji dar tik studentė ir, negana to, trijų mokyklų!  Alice gludina meistriškumą profesoriaus Levo Natochenny klasėje Frankfurto prie Maino aukštojoje muzikos mokykloje Vokietijoje, studijuoja fortepijoną Milano muzikos licėjuje ir muzikologiją – Milano konservatorijoje.

Tačiau, nepaisydama didžiulio paskaitų krūvio, mergina per sezoną surengia dešimtis rečitalių!

A. Baccalini yra laukiama Italijos miestų koncertų ir muziejų salėse, teatrų ir aukštųjų mokyklų scenose. Ji – nuolatinė garbingosios Milano konservatorijos G.Verdi salės viešnia. Pirmą kartą Alice čia skambino būdama tik dešimties metų, o pirmą kartą ji viešai koncertavo tebūdama ketverių metukų!

Taigi nenuostabu, kad šiandien ši gabi muzikantė minėdama savo mokytojus išvardija visą virtinę fortepijono įžymybių, tarp jų – Vladimirą Ashkenazy, Paulą Badurą-Skodą, Gonzalo Soriano, Marcello Abbado, Cedricą Pescią.

Alice pasirodymai puošia svarbiausius Milano kultūros renginius. Ji koncertuoja solo, su orkestrais ir kaip fortepijoninio trio narė.

Alice pasirodymai puošia svarbiausius Milano kultūros renginius. Ji koncertuoja solo, su orkestrais ir kaip fortepijoninio trio narė.

2007-aisiais Milano meras įvertino A. Baccalini muzikinius nuopelnus Giuseppe Verdi prizu, skiriamu geriausiam metų jaunajam muzikos talentui. Iškart po to pianistei pasipylė prizai tarptautiniuose ir nacionaliniuose konkursuose – Beltrami, Giussano, Milano „Societa Umanitaria”.

Puikių įvertinimų neseniai sulaukė Alice pasirodymai Frankfurto „Alte Oper” ir tarptautiniuose Ispanijos festivaliuose.

Jaunoji pianistė stebina ir savo ambicingu repertuaru, aprėpiančiu muziką nuo baroko meistro Johanno Sebastiano Bacho kūrybos  iki XX a. vizionierių Luigi Dallapiccola, Franco Donatoni, Gyorgy Ligeti kompozicijų.

O pastaruoju metu Alice ypač mielai skambina romantikų kūrinius. Šį sezoną ryškiausia jos atliekamų programų gija – Fryderyko Chopino ir Franzo Liszto pjesės. Kai kurias jų, nugludintas kaip deimantus daugybėje pianistės rečitalių, išgirsime ir Kristupo vasaros festivalyje.

Alice Baccalini (fortepijonas, Italija); F.Chopino ir F.Liszto kūriniai.    

Rugpjūčio 5 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius