-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 15

9 dainos šv. Patriko dienai

Šv.Patriko diena jau seniai nebepriklauso vien airiams. Tai – tas laikas metuose, kai net ir Vilnelė nusidažo žaliai, kai bent dienai galima apsimesti, kad esi airis, ir pasiduoti žalioms linksmybėms.
Šv. Patriko diena
Šv. Patriko diena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kad šeštadienis nebūtų tik airiškų alkoholinių gėrimų vartojimui skirta diena, praskieskite ją su gera doze dainų. Jeigu ruošiate vakarėlį namuose – raskite joms vietos savo grojaraštyje. Jeigu planuojate vakarą mieste – pašnibždėkite barmenui ar didžėjui bent kelis pavadinimus. Jeigu neketinate nieko veikti – vis tiek šeštadienį paklausykite jų.

„Thin Lizzy“ – „Whiskey in the Jar“

Koks šv.Patriko dienos grojaraštis be vienos geriausių airių roko grupių, ir be vienos populiariausių dainų apie alkoholį? Kai kūrinys pasirodė 1972 metais, jis net 17 savaičių išsilaikė populiariausių dainų sąrašo pirmoje vietoje.

VIDEO: „Thin Lizzy“ – „Whiskey in the Jar“

Johnny Cash – „Danny Boy“

Yra daug šios dainos versijų, tad jeigu jums J.Casho interpretacija atrodo per niūri – rinkitės kitą. Tačiau tikri airiai moka viską – ir nuoširdžiai linksmintis, ir atlaikyti liūdesį.

VIDEO: Johnny Cash – „Danny Boy“

„House of Pain“ – „Shamrocks and Shenanigans“

Boom sha lock lock boom! Tikriausiai šios dainos pavadinimas geriausiai atspindi šv.Patriko dienos esmę. Dobilas yra Airijos simbolis, o be kvailysčių neapseina nei viena šv.Patriko diena.

VIDEO: „House of Pain“ – „Shamrocks and Shenanigans“

„Flogging Molly“ – „Drunken Lullabies“

Įtraukite į savo grojaraštį ir „Flogging Molly“ – vienus iš keltiško pankroko lyderių. Ši daina yra energinga ir linskma – nenuostabu, kad būtent ji buvo pasirinkta vieno alaus reklamai, skirtai šv.Patriko dienai.

VIDEO: „Flogging Molly“ – „Drunken Lullabies“

„The Dubliners“ – „Finnegan’s Wake“

Ši grupė daugiau nei keturių dešimtmečių karjerą pastatė ant airiškų gėrimo dainų. „Finnegan’s Wake“ bus puiki proga palinkėti sveikatos savo naujam geriausiam draugui prie baro.

VIDEO: „The Dubliners“ – „Finnegan’s Wake“

U2 – „Sunday Bloody Sunday“

Petraukai tarp linksmų dainų apie gėrimą, įmaišykite ir be abejonės populiariausius Airijos muzikantus – U2. Ši daina – apie 1972 įvykius Šiaurės Airijoje, kai britų kariai nušovė trylika neginkluotų protestuotojų.

VIDEO: U2 – „Sunday Bloody Sunday“

„The Pogues“ – „Streams of Whiskey“

Joks grojaraštis šv.Patriko dienai negali būti išbaigtas be „The Pogues“. O ši daina – ir apie neišvengiamus įvykius tądien...

VIDEO: „The Pogues“ – „Streams of Whiskey“

„Dropkick Murphys“ – „I'm Shipping Up To Boston“

Abejoti šios siriškais motyvais persunkta daina neleidžia faktas, kad ji buvo įtraukta ir į Oskarą gavusio filmo „Infiltruoti“ garso takelį. Tad neabejokite.

VIDEO: „Dropkick Murphys“ – „I'm Shipping Up To Boston“

George Thorogood – „One Bourbon, One Scotch, One Beer“

Nors tai ir ne airiška daina, šis Johno Lee Hookerio koveris bus grojamas kiekviename tikrame pube. Jeigu nebus, tai tikrai turėtų būti.

VIDEO: George Thorogood – „One Bourbon, One Scotch, One Beer“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius