-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 16

Akordeonistas Mangirdas Kundrotas iš Lazdijų rajono iš konkurso Italijoje parsivežė nugalėtojo prizą

Keturiolikmetis Veisiejų miesto (Lazdijų r. sav.) akordeonistas Mangirdas Kundrotas savaitgalį Italijos mieste Val Tidonėje vykusiame tarptautiniame jaunųjų talentų konkurse pelnė pirmosios vietos nugalėtojo laurus.
Keturiolikmetis Veisiejų miesto akordeonistas Mangirdas Kundrotas
Keturiolikmetis Veisiejų miesto akordeonistas Mangirdas Kundrotas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Muzika Akordeonas

Lazdijų meno mokyklos Veisiejų filialo auklėtinį konkursui rengė muzikos pedagogė Irina Gudebskienė.

Nugalėtojo diplomą, taurę ir pirmąją vietą veisiejiškiui pelnė trys jo atliekami kūriniai.

Tai – ne pirmas, tačiau iki šiol didžiausias M.Kundroto pasiekimas muzikiniuose konkursuose. Balandžio mėnesį vaikinas su mokytoja grįžo iš konkurso Čekijoje, kur pelnė bronzos medalį.

Iš viso šiemet Mangirdas jau dalyvavo penkiuose tarptautiniuose konkursuose, iš kurių keturiuose pelnė apdovanojimus.

Gabaus auklėtinio laimėjimais džiaugiasi ne tik tėvai Jūratė ir Ramūnas Kundrotai, mokytoja I.Gudebskienė, bet ir Lazdijų rajono bendruomenė. Po pergalės Čekijoje Mangirdą pasveikino ir Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, jis skyrė 1000 litų kelionės į konkursą išlaidoms padengti.

Padėti Mangirdui nuvykti į Italiją buvo pažadėjęs ir garsus verslininkas, į Europos Parlamentą išrinktas Antanas Guoga. Jis prieš rinkimus buvo pažadėjęs 2000 litų paramą. Tačiau iki šiol šių lėšų nei muzikantas, nei jį rengusi pedagogė dar nesulaukė.

„Mangirdas turi neeilinių gabumų, tačiau anksčiau neturėjome didelės galimybės išvykti į konkursus, ypač į tarptautinius, kurie vyksta užsienio valstybėse. Labai džiugu, kad Lazdijų rajono savivaldybė pradėjo remti gabių moksleivių pasirodymus. Kaip matome, tokios investicijos atsiperka su kaupu – iš kiekvieno konkurso užsienyje kol kas grįžtame su apdovanojimais“, – sakė muzikos pedagogė I.Gudebskienė.

Padėti Mangirdui nuvykti į Italiją buvo pažadėjęs ir garsus verslininkas, į Europos Parlamentą išrinktas Antanas Guoga. Jis prieš rinkimus buvo pažadėjęs 2000 litų paramą.

Tačiau iki šiol šių lėšų nei muzikantas, nei jį rengusi pedagogė dar nesulaukė.

Mokytis groti akordeonu Mangirdas pradėjo būdamas aštuonerių. Nuo to laiko gabus jaunuolis dalyvavo  gausybėje koncertų ir pasirodymų.

Savo ateitį vaikinas sieja su muzika – jau kitais metais Mangirdas pradės studijas Vilniaus Tallat–Kelpšos konservatorijoje.

Paklaustas apie pergalę Italijoje, Veisiejų gimnazijos dešimtukininkas teigė, kad labai didelės baimės nejuto, tik truputį jaudulio.

„Tėveliai irgi važiavo į kelionę, bet aš jiems neleidau klausytis mano pasirodymo. Manau, kad tuomet būčiau labiau jaudinęsis ir pagrojęs ne taip sėkmingai, kaip tik su mokytoja šalia“, – sakė muzikantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius