Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 24

Albumo recenzija: užgulantis protą Marko Turnerio kvarteto albumas „Lathe Of Heaven“

Į Lietuvą sugroti festivalyje „Mama Jazz“ atvyksta saksofono meistras Markas Turneris, leidyklos „ECM Records“ gyvenime dalyvaujantis ne mažiau nei šešerius metus, per kuriuos dalyvavo šešiuose įrašų kūrimuose – pradedant būgnininko Billy Harto ir baigiant pianisto Stefano Bollani albumais. Taigi pribrendo laikas ir pačiam M. Turneriui šioje leidykloje sužibėti kaip lyderiui: šiemet išleistas jo albumas „Lathe Of Heaven“.
„Mark Turner Quartet“  - „Lathe Of Heaven“
„Mark Turner Quartet“ - „Lathe Of Heaven“

M. Turneris „ECM Records“ leidyklai suteikė puikią progą papildyti Niujorko džiazo muzikantų albumų sąrašą. Kartu su trimitininku Avishai Cohenu, būgnininku Marcusu Gilmore‘u bei kontrabosu grojančiu Joe Martinu įrašytas „Lathe Of Heaven“ – tikras M. Turnerio kūrinys: visos kompozicijos alsuote alsuoja saksofoninko kūrybiniu stiliumi. Albume pateikti keturi nauji bei du jau anksčiau girdėti, tačiau interpretatyviai pergroti kūriniai („Sonnet For Stevie“ bei „Brother Sister 2“), rašo Allaboutjazz.com.

Albumas sklidinas iš pirmo karto ausiai nepagaunamų garsų: tarkim, itin grakštus M. Turnerio ir A. Coheno sinchroniškumas, šiurkštokas saksofono tonas puikiai dera su aitriomis trimito natomis, kurios sutvirtinamos kontraboso stygomis bei kontroliuojamos M. Gilmore‘o būgnų pulso.

Galiausiai, tandeminės M. Turnerio saksofono ir A. Coheno trimito improvizacijos – ne toks jau dažnas dalykas džiazo albumuose. Tačiau nors abu pučiamųjų atlikėjai turi daug patirties grojant vien su kolektyvais, kuriuose paprastai tiek saksofonas, tiek trimitas regimi nuogi – be papildomo kitų instrumentų užnugario – albume „Lathe Of Heaven“ į kūrybinį procesą itin subtiliai įjungiami tiek mušamieji, tiek kontrabosas. 

M. Turnerio muzika gali būti apibūdinama greičiau kaip išmąstyta nei išjausta: taigi „Lathe Of Heaven“ stimuliuoja ne tik jausmus, bet ir gerąja prasme užgula protą. Gilus, tamsus ir kartkartėmis itin tiesmukas ekspresionizmas – vizitinė M. Turnerio (ir viso šio albumo) kortelė. 

„Mark Turner Quartet“  albumą „Lathe Of Heaven“ galite įsigyti Rūdninkų knygyne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius