-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 31

Algirdas Kaušpėdas „Vilnius Music Week“ seminare: „Rokas – kaip rankų darbo stalas: nelabai gražus, bet tikras“

Pirmą kartą rengiamas festivalis „Vilnius Music Week“ penktadienio vidurdienį pradėjo edukacinę programą – dvi dienas kino teatre „Pasaka“ paskaitas skaitys garsūs užsienio ir Lietuvos muzikos pasaulio atstovai.
Algirdas Kaušpėdas
Algirdas Kaušpėdas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Vilnius – miestas tarp Rytų ir Vakarų, todėl čia puiki vieta užmegzti bendravimą tarp skirtingų šalių. Pirmą kartą rengiamame festivalyje susirinko muzikos industrijos ir žiniasklaidos, nušviečiančios muzikos aktualijas, profesionalai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Rusijos, Azerbaidžano, Gruzijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir kitų šalių, – atidarydamas „Vilnius Music Week“ konferencijų programą, džiaugėsi festivalio organizatorius Lauras Lučiūnas. – Tikiu, kad muzika yra kalba, kuri neturi sienų. Nors mūsų konferencija vyks anglų kalba, bet grupės „Pink Floyd“ vadybininkas Peteris Jenneris jums paaiškins, kad dainuoti nebūtinai reikia angliškai.“

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Grupės Pink Floyd vadybininkas Peteris Jenneris
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Grupės „Pink Floyd“ vadybininkas Peteris Jenneris

Būtent P.Jenneris, seminare skaitysiantis pranešimą tema „Ar reikalinga anglų kalba dainose?“, yra didžiausia šių metų festivalio „Vilnius Music Week“ edukacinės programos žvaigždė. Taip pat kino teatre „Pasaka“ penktadienį ir šeštadienį aktualiomis muzikos kūrybos, vadybos, viešinimo, IT, autorių teisių ir kitomis temomis pasisakys 22 pranešėjai.

Pažiūrėjus Giedrės Žickytės filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ ištrauką, pirmajam kalbėti garbė atiteko grupės „Antis“ lyderiui Algirdui Kaušpėdui. Susirinkusiai tarptautinei publikai jis papasakojo, kokiomis aplinkybėmis gimė „Antis“ ir prie kokių perversmų ji prisidėjo.

„Po septyniolikos metų grupė „Antis“ atsikūrė, nes mes pamatėme, kad negana išsivaduoti iš išorinių apribojimų – taip pat svarbu išsilaisvinti pačiam ir tapti laisvu žmogumi. „Antis“ rado gerą dirvą – kritikuoti naujuosius lietuvius, kuriuos galima vadinti buržua homosovietikais“, – sakė A.Kaušpėdas.

Muzikantas svarstė, ar rokas įmanomas šiais laikais, ar jis gali būti populiarus, nebūdamas nuodėmingas.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Algirdas Kauapėdas
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Algirdas Kaušpėdas

„Roką įsivaizduoju kaip rankų darbo stalą, kuris galbūt nėra gražus, bet tikras – jam nereikia staltiesės“, – buvo įsitikinęs grupės „Antis“ lyderis.

Patirtimi ir įžvalgomis „Vilnius Music Week“ taip pat dalinsis BBC korespondentas Simonas Hawkinsas, Rusijos žurnalo „Vice“ redaktorius Glebas Lisičkinas, grupės „Brainstorm“ vadybininkė Guna Zučika, įrašų kompanijos „Eastblok“ vadovas Alexas Kasparovas, muzikinio prekinio ženklo „Silence“ įkūrėjas ir puoselėtojas Vidmantas Čepkauskas-Vidis ir daugelis kitų.

Tuo tarpu muzikos klausytojai kviečiami į nemokamus festivalio koncertus, kurie vyks Lukiškių ir Katedros aikštėse, prie V.Kudirkos paminklo ir Nacionalinio dramos teatro. O naktinės linksmybės persikels į gyvos muzikos klubą „Tamsta“, kavinę „Soul box“, terasą „Studio 9“ ir menų fabriką „Loftas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius